יאיר נתניהו תובע חצי מיליון שקל: לא תקפתי את אבא שלי

בנו של ראש הממשלה הגיש תביעת לשון הרע לבית משפט השלום בירושלים נגד פעיל המחאה עמי דרור • התביעה מתמקדת בפרסומים ברשתות ובתקשורת שלפיהם נתניהו סטר לאביו לעיני אחרים, נמלט מהארץ כדי לחמוק מחקירה וניסה לחזור בחשאי • בכתב התביעה הוא מכחיש גם מעורבות בהדלפות ליומון "בילד" הגרמני ולגורמים קטאריים • לטענת נתניהו, דרור פרט את השקרים לפרטים בניסיון לשוות להם אמינות

יאיר נתניהו (ארכיון) | צילום: יוסי זליגר

יאיר נתניהו יוצא נגד הפרסומים שלפיהם תקף את אביו, ראש הממשלה בנימין נתניהו: בתביעת לשון הרע בסך חצי מיליון שקל נגד פעיל המחאה עמי דרור, הוא מכחיש את הדברים וטוען כי מדובר בשמועה חסרת בסיס שהוצגה לציבור כעובדה. התביעה, שהוגשה לבית משפט השלום בירושלים באמצעות עו״ד אוריאל ניזרי, עוסקת בשורת פרסומים של דרור ברשתות החברתיות ובריאיון לתקשורת.

אחד הפרסומים המרכזיים המפורטים בתביעה הוא ממאי 2025. לפי כתב התביעה, דרור טען בו כי יאיר נתניהו סטר לאביו לעיני אחרים, ולאחר מכן עזב את ישראל כדי לחמוק מחקירה פלילית. עוד נטען כי דרור תיאר ניסיון של נתניהו לשוב לארץ בחשאי, תוך עקיפת ביקורת הגבולות.

״הנתבע תיאר את האירוע בפרטי פרטים תוך יצירת נרטיב עובדתי שלם ומפורט״, נכתב בתביעה. נתניהו טוען כי דווקא התיאור המפורט נועד לשוות אמינות לטענות: ״הנתבע הציג את כלל הטענות האמורות כעובדות מוגמרות תוך שילובן במסכת סיפורית מפורטת שנועדה להקנות להן מראית עין של אמינות ומהימנות אף שמדובר בטענות כוזבות, מופרכות וחסרות כל אחיזה במציאות״.

עמי דרור | צילום: משה שי

בפרסום נוסף, מנובמבר 2025, כתב דרור, לפי התביעה: ״זה מסוג האירועים שמביאים את הבטלן להרביץ לאב ושולחים את הפושעת לעוד אשפוז״. על כך נכתב בתביעה: ״מדובר בייחוס כוזב וחסר כל בסיס עובדתי אשר מקורו בשמועה מופרכת שלא היה לה כל אחיזה במציאות. חרף זאת, הנתבע בחר לאמצה ולהציגה כאמת עובדתית תוך ייחוס לתובע ביצוע מעשה אלימות חמור כלפי אביו״.

״לא הציג את הדברים כהשערה, כדעה או כשמועה"

לטענת נתניהו, דרור חזר על סיפור התקיפה גם בריאיון לפודקאסט של ״מעריב״ בפברואר 2026. בכתב התביעה מובאים דבריו: ״יאיר נתניהו תקף את אבא שלו, לא בא בתרגיל קרטה ודפק לו מכות, יש תקיפה ויש תקיפה, ברמה כזו שהיו צריכים להתערב באירוע וזה קרה״.

נתניהו טוען כי הדברים נאמרו באופן חד־משמעי וללא הסתייגות. ״הנתבע לא הציג את הדברים כהשערה, כדעה או כשמועה אלא כעובדה ברורה ומוכחת״, נכתב בתביעה, שבה נטען כי החזרה על הטענה בכלי תקשורת נוסף חיזקה את אמינותה בעיני הציבור והעמיקה את הפגיעה בו.

התביעה אינה מסתכמת בפרסומים על התקיפה הנטענת. נתניהו מכחיש גם טענות שפרסם דרור בדבר מעורבותו בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים לעיתון ״בילד״. לפי כתב התביעה, דרור ייחס לו שותפות בתכנון ובביצוע ההדלפה, וטען כי בשל מעורבותו הומלץ לו שלא לשוב לישראל.

״לתובע מעולם לא הייתה כל מעורבות בעניין פלדשטיין, בהדלפת מסמכים לעיתון בילד או בכל מעשה אחר שיוחס לו על ידי הנתבע״, נכתב בתביעה. ״חרף זאת, בחר הנתבע להציג את הדברים כעובדות מוגמרות, באופן המייחס לתובע ביצוע מעשים חמורים ביותר״.

פרסומים נוספים שבגינם הוגשה התביעה עוסקים בטענות לשימוש בחברות קש בפנמה ולהעברת מזוודות מלאות במזומנים לצורך הסתרת כספים במרכז אמריקה. נתניהו מכחיש גם קשרים עם גורמים קטאריים ומגורים במגדל יוקרה השייך להם.

לצד אלה, התביעה מפרטת שורה של כינויי גנאי והשוואות, ובהם הכינוי ״משפחת צ׳אושסקו הישראלית״ והשוואת יאיר ואחיו לבניו של סדאם חוסיין. נתניהו טוען כי ריבוי הפרסומים והחזרה עליהם מלמדים על דפוס מכוון. ״מדובר במסע מתמשך ושיטתי של הכפשה והשפלה, אשר גרם לפגיעה ממשית בשמו הטוב, בכבודו ובמעמדו הציבורי של התובע״, נכתב.

סכום התביעה הועמד לצורכי אגרה על חצי מיליון שקל. נוסף על הפיצוי, נתניהו מבקש לחייב את דרור בפרסום התנצלות ולהוציא צו שיאסור עליו לפרסם את דברי לשון הרע המפורטים בתביעה.
טרם הוגש כתב הגנה.

עמי דרור מסר בתגובה ל״היום״: ״תביעות השתקה לא יעזרו להם. הציבור רואה. הציבור שומע. הציבור מבין. משפחת נתניהו היא אסון רודף אסון. המשפחה הזאת הביאה עלינו השתמטות המונית, העברת מיליארדים למשתמטים ולחמאס, אלפי חללים ועשרות אלפי פצועים בגוף ובנפש. עם ישראל לא ינוח עד שמשפחת הפשע תשב בכלא. ועדת חקירה ממלכתית תקום ושום תביעת השתקה לא תעזור להם.״

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...