ניסה לגייס את פייגלין: מרצה בבר אילן תכנן פיגועי ענק נגד מאות ערבים
כתב אישום הוגש נגד מרצה למתמטיקה מאוניברסיטת בר אילן, בן כ-60, שתכנן במשך 3 שנים מתקפת טרור משולבת להשמדת וגירוש הערבים מהארץ, תוך שימוש ב-72 חמושים • הנאשם אף סחט באיומים את יו"ר מפלגת זהות במטרה לאלץ אותו לגייס פעילים בכנס בחירות
| עודכן:

פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום (שני) לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד כתב אישום חמור נגד מרצה למתמטיקה מאוניברסיטת בר־אילן, שלפי האישום תכנן להקים 12 חוליות טרור שיבצעו במקביל מתקפת הרג המונית נגד ערבים ובדואים ברחבי הארץ.
לפי הפרקליטות, התוכנית נועדה להביא למותם של מאות בני אדם ולגרום לבריחה ולגירוש של האוכלוסייה הערבית מישראל ושל פלסטינים מיהודה ושומרון. בשלב זה חל צו איסור פרסום על שמו של הנאשם.
במסגרת ניסיונותיו לקדם את התוכנית, נטען, כי ביקש הנאשם לרתום אליה את יו״ר מפלגת זהות משה פייגלין. לאחר שפייגלין לא נענה לפניותיו, ניסה הנאשם, לפי כתב האישום, להפעיל עליו לחץ באמצעות איומים.
12 חוליות, 72 מפגעים ומאות קורבנות
על פי כתב האישום, הנאשם החל לבצע פעולות הכנה כבר בפברואר 2023. את התוכנית שגיבש כינה ״העי״ט״ - ראשי תיבות של ״עם יעשה טרנספר״.
לפי הפרקליטות, התוכנית כללה 72 מפגעים יהודים, ובהם הנאשם עצמו, שיחולקו ל־12 חוליות של שישה אנשים. החוליות היו אמורות להצטייד, בין היתר, באקדחים, רובים, גרזנים ופטישים ולפתוח ב״הפתעה מוחלטת״ ובאופן סימולטני במתקפות בערים מעורבות וביישובים ערביים.
עוד נטען כי הנאשם תכנן לגייס סיוע מתוך צה״ל, לרבות גורמים שיסייעו בתקיפות של מרכזי אוכלוסייה ערביים באמצעות חיל האוויר, חיל התותחנים וחיל השריון. במקביל, הנאשם או מי מטעמו אמור היה להפיץ בזמן אמת ברשתות החברתיות ובתקשורת הודעה על המתקפות ולקרוא לציבור להצטרף אליהן.
לפי כתב האישום, הנאשם העריך כי שילוב 12 החוליות, סייענים מתוך צה״ל ואזרחים נוספים שיצטרפו בעקבות הפרסומים יוביל למעשי טרור המוניים ולכ־600-700 נרצחים ערבים ובדואים. לטענת הפרקליטות, הנאשם סבר כי לצד דיווחים תקשורתיים ״בהולים וכאוטיים״ על המתרחש, תיווצר בריחה המונית של ערבים מישראל ושל פלסטינים מיהודה ושומרון אל מחוץ לשטחי ישראל.
סיורים בטובא זנגריה ומסמך בן 20 עמודים
במסגרת ההכנות, כך נטען, הצטייד הנאשם בתצלומי אוויר רבים של סביבת טובא זנגריה, ובחודשים מרץ ואפריל 2023 אף ערך באזור סיורים במשך כמה ימים.
לפי הפרקליטות, מטרת הסיורים הייתה ללמוד את השטח ולבחון דרכי גישה ותקיפה של היישוב, שאותו ביקש לכלול כאחד היעדים המרכזיים בתוכנית.
במקביל החל הנאשם לכתוב בביתו מסמך שיועד להפצה ברשתות החברתיות ובתקשורת במקביל להפעלת החוליות. המסמך, שכותרתו ״העיט - עם יעשה טרנספר - בסיס רעיוני ודף פעולה״, השתרע על פני 20 עמודים וכלל, לפי כתב האישום, בסיס רעיוני לצד ״דף פעולה מעשי מפורט״.
בפרק המעשי, שכותרתו ״איך עושים עיט כאן ועכשיו״, תוארו בין היתר ״ביצוע הרג המוני״ והשתלטות על אזורי חיכוך, כבישים וכניסות ויציאות מיישובים ערביים.
עוד נכתב במסמך, לפי כתב האישום, כי יש ״להטיל הפצצות הכבדות ביותר על יישובי הערבים כדי להרוג כמה שיותר״, להביא ל״בריחה המונית מהירה״ ואף לא ״לרחם אפילו על הנשים ועל הילדים״.
כנס בחירות והניסיון לגייס את פייגלין
חלק מרכזי בכתב האישום עוסק בניסיון של הנאשם לרתום לתוכנית את יו״ר מפלגת זהות משה פייגלין.
לפי הפרקליטות, במהלך 2025 גיבש הנאשם מתווה חשאי לגיוס 71 מפגעים נוספים, שיחד עמו ירכיבו את 12 החוליות.
הנאשם ביקש, לפי האישום, לחבור לדמות פוליטית משמעותית שתתמוך במהלך ותוכל לבחור מועמדים לגיוס מקרב תומכיה ובוחריה.
אותה דמות אמורה הייתה לכנס מפגש במסווה של כנס בחירות לקראת הבחירות לכנסת ה־26, שאליו יוזמנו 71 המיועדים לגיוס. בשלב מסוים בכנס אמורים היו המשתתפים לקבל מסמך שיבהיר כי למעשה הם גויסו למתקפת טרור שאמורה לצאת לפועל כבר למחרת.
לפי כתב האישום, הדמות הפוליטית שבחר הנאשם לצורך המהלך הייתה פייגלין. הנאשם אף הכין מסמך תדריך שיועד למגויסים ובו התייחס, בין היתר, לסדר הפעולות, לסיורי שטח מוקדמים, להצטיידות בנשק, למבנה החוליות, ליעדי הפגיעה, לביגוד שעל המשתתפים ללבוש ולצורך בשמירה על חשאיות.
לפי כתב האישום, במהלך 2025 הגיע הנאשם לשני אירועים פומביים שקיים פייגלין באשדוד ובגבעת שמואל, ניסה לעניין אותו בתוכנית, לקבוע עמו פגישה ולמסור לו תמצית ממנה - אולם פייגלין לא נענה לפניותיו.
במקביל, מאפריל 2025 ועד ספטמבר השנה, פנה הנאשם לאנשי כוחות ביטחון לשעבר, אנשי תקשורת, ובהם אנשי פודקאסטים ורדיו, אנשי אקדמיה ופעילים ציבוריים.
לפי האישום, הוא הציג בפניהם את התוכנית ברמות שונות של פירוט, בתקווה שבעלי מעמד והשפעה יקשרו בינו לבין פייגלין ויסייעו לו לשכנע את יו״ר זהות לשתף פעולה. גם ניסיונות אלה לא צלחו.
לאחר שפייגלין לא נענה לפניותיו, טוענת הפרקליטות, כי הנאשם החל להפעיל עליו לחץ. סמוך ל־6 בספטמבר כתב מכתב לפייגלין שבו הטיח בו ביקורת ודברי גנאי בשל סירובו לשתף פעולה.
לפי כתב האישום, הנאשם איים כי אם פייגלין לא יסייע בקידום התוכנית, יפיץ את המכתב ברבים ובכך יגרום לו, לשיטתו, נזק ציבורי לקראת הבחירות. בפרקליטות מגדירים את המסמך ״מכתב הסחיטה״.
ב־6 בספטמבר הגיע הנאשם לביתו של יצחק זאגא בפדואל כשברשותו שני עותקים של המכתב - אחד עבור זאגא ואחד שנועד לפייגלין. זאגא סירב לקבל את המעטפות, אמר כי יערב את המשטרה והנאשם עזב את המקום.
יומיים לאחר מכן הגיע הנאשם לביתו של פייגלין בקרני שומרון. לאחר שהתרשם כי פייגלין אינו בבית, מסר את המעטפה לשכנה וביקש ממנה להעבירה אליו. לפי כתב האישום, המעטפה הגיעה לפייגלין, אך הוא השליך את המכתב לאשפה.
ב־11 בספטמבר התקשר הנאשם לפייגלין מטלפון של עובר אורח, כדי לטשטש את עקבותיו, ושאל אותו אם קרא את המכתב. פייגלין השיב כי קיבל אותו אך לא קרא אותו. ארבעה ימים לאחר מכן הגיע הנאשם עם אישה שעמה היה בעבר במערכת יחסים לאירוע של מפלגת זהות בשוק מחנה יהודה בירושלים, כשברשותו חמישה עותקים נוספים של המכתב.
לבקשתו, ומבלי שהכירה את מלוא תוכנן של המעטפות, מסרה האישה את חמש המעטפות למנכ״ל מפלגת זהות, שי מלכה. מלכה ומנהל השטח של המפלגה פתחו את המכתבים, ומשנחשפו לתוכנם הציגו אותם לפייגלין.
משה פייגלין פרסם כי מיד עם קבלת מכתבי הסחיטה והאיומים מצד הנאשם, הוא והנהלת המפלגה פנו למשטרה והגישו תלונה רשמית. עוד נכתב כי במפלגה "מודים לגורמי אכיפת החוק על הפעולה המהירה בפרשה וסומכים על רשויות הביטחון והמשפט שימצו את הדין עם מבצעי העבירה".
מיד עם קבלת מכתבי הסחיטה והאיומים מצד הנאשם, משה פייגלין והנהלת המפלגה פנו ללא דיחוי למשטרת ישראל והגישו תלונה רשמית בנושא. אנו מודים לגורמי אכיפת החוק על הפעולה המהירה והנחושה, וסומכים על רשויות הביטחון והמשפט שימצו עם מבצעי העבירה את מלוא חומרת הדין. מפלגת זהות תמשיך לפעול באחריות ציבורית וללא מורא.
— משה פייגלין Moshe Feiglin (@moshefeiglin) October 5, 2026
מסכה, שמות בדויים וטלפונים של עוברי אורח
לפי הפרקליטות, לאורך ההכנות נקט הנאשם שורה של אמצעים שנועדו להסתיר את זהותו ולהקשות על איתורו.
בין היתר, נטען כי כתב את המסמכים והמכתבים בכתב יד ובאותיות דפוס בלבד כדי לטשטש את זהותו. בפגישות עם גורמים שניסה לגייס נהג לחבוש מסכה, כובע ומשקפי שמש, הזדהה בשמות הבדויים ״מנחם״ ו״מנחם ליבנה״ והשתמש בטלפונים של עוברי אורח ובמקומות ציבוריים לצורך יצירת קשר.
הנאשם נעצר ב־17 בספטמבר. הפרקליטות מייחסת לו ריבוי עבירות של הכנה לביצוע מעשה טרור, סחיטה באיומים וריבוי עבירות של שיבוש מהלכי משפט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו