בג"ץ ידון הבוקר (רביעי) בשעה 9:00 בעתירת ש"ס נגד דחיית הכנס הממשלתי לזכר הרב עובדיה יוסף עד לאחר הבחירות. הדיון מתקיים בעקבות החלטת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, שלפיה לא ניתן לקיים את הכנס במימון ממשלתי לפני הבחירות, בשל החשש להפרת דיני תעמולת הבחירות.
היועמ"שית הבהירה למשרד לשירותי דת כי אין כל מניעה לקיים את האזכרה והטקסים הממלכתיים לזכר הרב עובדיה יוסף במועדם, וכי לא ניתנה הנחיה כללית לדחות את אירועי ההנצחה. המגבלה חלה על "כנס עיוני" שביקש המשרד לערוך במימון המדינה בין 6 ל-17 באוקטובר, לקראת הבחירות שייערכו ב-27 באוקטובר.
לפי עמדת היועמ"שית, הכנס כולל בין היתר "תכנים חווייתיים ומיצגים" וצפוי לזכות לסיקור תקשורתי נרחב. בשל סמיכותו לבחירות נקבע כי ככל שימומן מתקציב המדינה, יהיה ניתן לקיימו רק לאחריהן. אירועי הנצחה אחרים יוכלו להתקיים גם לפני הבחירות, אם לא ימומנו מכספי ממשלה.
במענה שנשלח למנכ"ל המשרד לשירותי דת, יהודה אבידן, הודגש כי "אין חולק על החשיבות הציבורית שבהנצחת כב' מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל", וכי כל טענה שנעשה ניסיון לגרוע מכבודו היא "חסרת יסוד". עוד נטען כי דחיית הכנס עד לאחר הבחירות תאפשר לשמור הן על הנצחת הרב והן על הוגנות מערכת הבחירות.
ההחלטה עוררה ביקורת חריפה בש"ס. הרב יצחק יוסף, בנו של הרב עובדיה יוסף ומנהיגה הרוחני של המפלגה, תקף את היועמ"שית וטען כי היא מונעת את קיום העצרת לזכר אביו בשל סמיכותה לבחירות. מנגד, בנותיו של הרב, עדינה בר שלום ורבקה צ'יקוטאי, גיבו את העמדה והבהירו כי אין מדובר בביטול האזכרה, אלא במניעת מימון ממשלתי לאירוע שעלול להפוך לדבריהן ל"עצרת בחירות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
