"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מלכודת ברשתות: כך הפכו מוכרים תמימים לקורבנות של עוקץ שיטתי

כתב האישום שהוגש לבית משפט השלום בפתח תקווה מיוחס לצעירה מנתניה ומפרט שורה ארוכה של עבירות חמורות בהן קבלת דבר במרמה וזיוף מסמכים • על פי החשד, הנאשמת פעלה באופן שיטתי ולאורך תקופה ארוכה תוך שימוש בזהויות בדויות ובהעברות בנקאיות מזויפות כדי להונות מוכרים שונים ברשת

| עודכן:
0השמעה
שטרות (אילוסטרציה) , Getty Images
שטרות (אילוסטרציה) | צילום: Getty Images

פרקליטות המדינה הגישה לבית משפט השלום בפתח תקווה כתב אישום נגד מרגוט ג'סי סיטבון, בת 31 מנתניה, אשר לפי כתב האישום ביצעה לאורך זמן ובאופן שיטתי מעשי מרמה כלפי אזרחים בגילאים שונים, במסגרתם רכשה מהם מוצרים בשווי של עשרות אלפי שקלים.

כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד ליאורה קומחה מפרקליטות מחוז מרכז, כולל 15 אישומים בגין ריבוי עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף ושימוש במסמך מזויף בכוונה לקבל באמצעות דבר, גניבה ועבירות נוספות.

מן הכתב עולה כי לאורך תקופה של כשנה וחצי, פנתה סיטבון למוכרים שפרסמו את מרכולתם ברשתות ובאתרי האינטרנט, התחייבה לרכוש את המוצרים וביצעה את העסקאות תוך שימוש בזהויות בדויות ובמספרי טלפון שונים, במטרה להסוות את זהותה.

קניות באינטרנט עם כרטיס אשראי (אילוסטרציה) | צילום: (אילוסטרציה)

במספר מקרים, העבירה למוכרים צילום של העברה בנקאית מזויפת, שלפיה הועבר התשלום לכאורה לחשבונם, אף שחשבון הבנק שנרשם במסמך כלל לא היה קיים. במקרים אחרים, מסרה למוכרים שיקים מפנקסי שיקים שנגנבו מגברים שאיתם נפגשה, תוך הצגת מצג שווא לפיו מדובר בשיקים של בעלה. נוסף על כך, גנבה מהם כרטיסי אשראי ושילמה באמצעותם בחנויות שונות.

בדרך זו, רכשה סיטבון במרמה תכשיטי זהב, רכב ומכשיר קצה סלולרי בשווי של עשרות אלפי שקלים, וכן פריטי לבוש ברשת זארה.

בהתאם לכתב האישום, סיטבון המשיכה במעשיה גם לאחר שנחקרה במשטרה והייתה שרויה במעצר בית. פרקליטות מחוז מרכז הגישה בקשה לעצור אותה עד לתום ההליכים המשפטיים נגדה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר