"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"לא משקף את האכזריות": דקרה אישה יחד עם בתה - ונדונה לשנתיים מאסר בלבד
המדינה דורשת להחמיר באופן משמעותי את עונש המאסר של עאידה מוסא, שנדונה לשנתיים מאסר בלבד לאחר שהובילה למתקפת סכינים מתוכננת • הקורבן נותרה עם 60% נכות • הפרקליטות: "שגה בית המשפט כשהחשיב 'דחף אימהי' כנסיבה מקלה - היה עליה לרסן"
סכין, אילוסטרציה. צילום: רשות המעברים במשרד הביטחון

"לא משקף את האכזריות": דקרה אישה יחד עם בתה - ונדונה לשנתיים מאסר בלבד

המדינה דורשת להחמיר באופן משמעותי את עונש המאסר של עאידה מוסא, שנדונה לשנתיים מאסר בלבד לאחר שהובילה למתקפת סכינים מתוכננת • הקורבן נותרה עם 60% נכות • הפרקליטות: "שגה בית המשפט כשהחשיב 'דחף אימהי' כנסיבה מקלה - היה עליה לרסן"

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט העליון ערעור על גזר הדין בעניינה של עאידה מוסא (64), שהורשעה בדקירת אישה יחד עם בתה באמצעות סכינים. התקיפה הקשה הותירה את המתלוננת עם 60% נכות צמיתה. הפרקליטות מבקשת להחמיר באופן משמעותי את עונש המאסר של מוסא, שעומד כרגע על שנתיים בלבד, ולהגדיל את הפיצוי שנפסק לקורבן.

מוסא הורשעה, על יסוד הודאתה במסגרת הסדר טיעון, בעבירה של חבלה בכוונה מחמירה. בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר עליה 24 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס, ופיצוי למתלוננת בסך 35,000 ש"ח.

על פי כתב האישום המתוקן, הרקע למעשה הוא סכסוך בין בתה של מוסא לבין המתלוננת. השתיים החליטו לפגוע בה, הצטיידו בשני סכיני מטבח, נסעו לביתה של המתלוננת והמתינו לה במארב.

כאשר הגיעה המתלוננת למקום, יצאו השתיים מהרכב כשהן חמושות, רצו לעברה ודקרו אותה פעמים רבות בצוואר, בגב, בכתפיים, במותן ובזרועות. כתוצאה מהתקיפה האכזרית, הובהלה המתלוננת לבית החולים, עברה שני ניתוחים דחופים, קיבלה מנות דם ונותרה עם נכות קשה.

בית המשפט העליון, צילום: אורן בן חקון

בערעור, שהוגש באמצעות עו״ד אביטל בן יוסף מהמחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, נטען כי מדובר באירוע אלים, אכזרי ומתוכנן במיוחד, וכי העונש שנקצב אינו הולם את חומרת המעשים: "מוסא בחרה להסלים סכסוך אישי לכדי מתקפה חמושה בסכינים, תוך עשיית דין עצמית וגרימת נזק פיזי ונפשי קשה. עונש של 24 חודשים בלבד אינו משקף את התכנון המוקדם, את ריבוי הדקירות ואת הנזק הכבד".

עוד תקפה הפרקליטות את החלטת בית המשפט המחוזי להקל בעונש בעקבות "דחף אימהי", וטענה כי מדובר בטעות קשה: לעמדת המדינה, מצופה היה ממוסא, כהורה, לשמש גורם ממתן ומרסן ולא לקחת חלק פעיל במתקפה האלימה.

בנוסף לפער בעונש המאסר, מבקשת הפרקליטות להגדיל משמעותית את הפיצוי הכספי למתלוננת, בשל אובדן כושר ההשתכרות שלה וההשלכות הפיזיות והנפשיות שילוו אותה כל חייה. בפרקליטות סיכמו והדגישו כי יש להעביר מסר חד-משמעי לפיו החברה לא תשלים עם יישוב סכסוכים בנשק קר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...