הרב דוד יוסף. צילום: יעקב כהן

בנוכחות השופט סולברג: הרב הראשי תקף את התערבות בג"ץ

הרב דוד יוסף קרא לצמצם את הביקורת השיפוטית בנושאים דתיים וטען כי הכרעות הלכתיות צריכות להישאר בידי הרבנים ובתי הדין • התייחס גם לסוגיית הסמכת נשים לרבנות והבהיר: "מרן הרב עובדיה יוסף התנגד לכך באופן חד-משמעי"

הראשון לציון והרב הראשי לישראל, הרב דוד יוסף, מתח ביקורת חריפה על התערבות בתי המשפט בסוגיות הלכתיות, במהלך כנס הפרידה של היועץ המשפטי לבתי הדין הרבניים, עו"ד שמעון יעקובי, שנערך ביום חמישי האחרון.

בין המשתתפים באירוע נכח גם שופט בית המשפט העליון נעם סולברג, ובפניו העלה הרב יוסף את הסתייגויותיו מהתרחבות הביקורת השיפוטית על החלטות הנוגעות לעולם ההלכה.

"האם זה תפקידו של בית המשפט להכריע בשאלה הלכתית?", תהה הרב בנאומו. לדבריו, בשנים האחרונות ניכרת מגמה של התערבות שיפוטית גם בנושאים בעלי אופי הלכתי מובהק, ובהם בחינות הסמכת רבנים, ניהול מקוואות וסדרי התפילה בכותל המערבי.

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

>>מונדיאל 2026: לוח משחקים, תקצירים, שידורים וטבלאות<<

כדי להמחיש את טענתו השווה הרב את המצב להתערבות מקצועית בתחומים אחרים. "תארו לכם שרופא קובע עמדה מקצועית בנוגע לניתוח ובית המשפט כופה עליו לפעול בניגוד למומחיותו. כך בדיוק אנו מרגישים כאשר מתערבים בנושאים הלכתיים", אמר.

בהמשך דבריו התייחס גם לסוגיית הסמכת נשים לרבנות וטען כי קיימות פרשנויות שגויות לפסיקותיו של אביו, הרב עובדיה יוסף זצ"ל. "מרן התנגד באופן תקיף וחד־משמעי להסמכת נשים לרבנות", הדגיש, והוסיף כי העובדה שבמקרים מסוימים קיבל עמדה הלכתית שהוצגה על ידי אישה אינה מעידה על תמיכה בשינוי המבנה ההלכתי של מוסד הרבנות.

לצד הביקורת, חתם הרב הראשי את נאומו במסר של פיוס ואחדות. "העם חצוי", אמר. "התפקיד שלנו, של כולנו, אינו להגביר את השסעים אלא לאחד". לדבריו, מחלוקות אידיאולוגיות והלכתיות הן לגיטימיות, אך יש לנהל אותן באופן מכבד וענייני.

"לא נוותר על עמדותינו", הבהיר, "אך חובתנו להשתדל לעשות זאת בצורה נאה ומכובדת". לדבריו, לצד השאיפה לאחדות, ימשיך לפעול לשמירה על עצמאותו של עולם ההלכה ועל סמכותם של בתי הדין והרבנות בנושאים הלכתיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...