תיעוד הרצח של ימנו בנימין זלקה ז"ל. צילום: ללא קרדיט

"יש לך הוכחה?" רגעי האדישות שמטלטלים את תיק רצח זלקה

כתב האישום נגד 16 נערים בפרשת הרצח של ימנו זלקה ז"ל חושף אלימות קשה לצד אדישות מצמררת למצבו לאחר התקיפה - כולל תיעוד וחקירות המעידים על התנהלות חסרת חמלה גם כשהיה פצוע וחסר אונים • באחת החקירות הנאשם הכחיש למרות תיעוד ברור, והמשיך להתבטא בזלזול כלפי המיוחס לו

ימנו זלקה ז"ל נמצא פצוע ומדמם על הקרקע, חסר אונים, בעוד התוקפים לא חדלו ממעשיהם, ואחד מהם אף השליך לעברו ספריי שלג. בחקירתו של הנאשם ביל"פ שרון, אותו נער שהשליך לעבר זלקה המדמם את ספריי השלג, השיב בזלזול לחוקר ואמר בין היתר: "יש לך הוכחה שזרקתי עליו?", זאת למרות שתועד בסרטון.

כך עולה מכתב האישום נגד 16 נערים בפרשת מותו של ימנו זלקה ז"ל, החושף לא רק אלימות קשה אלא גם אדישות מצמררת לתוצאה. תיעוד מהזירה וחקירות המשטרה מצביעים על התנהלות חסרת חמלה גם לאחר התקיפה - רגעים שמעלים שאלות קשות על גבולות האלימות בקרב צעירים.

בני משפחתו של ימנו זלקה ז"ל מדברים לפני הגשת כתבי האישום \ משה בן שמחון

עד כמה הנאשמים בתקיפתו של ימנו זלקה ז"ל היו אדישים לתוצאה הסופית, ניתן ללמוד גם מהחקירות ומהעדויות שנאספו.

כתב האישום שהוגש היום נגד 16 הנערים, נגד חלקם בגין רצח באדישות ונגד האחרים בגין גרימת חבלה חמורה, חושף את רגעיו האחרונים של זלקה ז"ל לאחר שנדקר. לפי הממצאים, הנערים גילו אדישות לחייו גם לאחר המעצר, כאשר היו מודעים להשלכות מעשיהם. באחת החקירות, שהגיעה לידי "היום", שואל החוקר את הנער: "בסיום התקיפה זלקה על הרצפה, על הברכיים, מדמם. אתה עומד ומסתכל עליו מספר שניות כשהוא כפוף, לבד, ואז מרים ספריי שלג וזורק ישר אליו. למה????" הנער השיב בשוויון נפש: "יש לך הוכחה שזרקתי עליו? התכוונתי סתם לזרוק."

עמדת זיכרון לימנו זלקה ז"ל בכניסה לפיצרייה בה נרצח, צילום: קוקו

החוקר ביל"פ שרון לא ויתר והמשיך: "אתה עונה כמו עבריין. אתה עומד ומסתכל עליו כשהוא חסר אונים וזורק. הנה, זה מצולם. לא הספיק לך המצב שלו?" והנער השיב: "לא זרקתי עליו." החוקר שאל: "על מי זרקת?" והנער ענה: "סתם זרקתי."

לאחר הגשת כתבי האישום, אמר חוקר ביל"פ שרון ל"היום": "מדובר בחקירה חשובה וערכית שהגיעה כעת לסיומה. היינו חייבים את זה למשפחה, היינו חייבים את זה לחברה כולה, גם בשביל הילדים שלי והילדים של כולנו, כדי שהרחוב יהיה בטוח יותר."

מחאה מחוץ לדיון בהארכת מעצר החשודים ברצח ימנו זלקה ז"ל, צילום: גדעון מרקוביץ'

מפקד מחוז מרכז, ניצב אמיר כהן, שליווה מקרוב את החקירה, נפגש לאחר הגשת כתב האישום עם מפקד יל"פ שרון, רפ"ק אוהד גולדברג, ושיבח אותו על הובלת החקירה, ואמר: "אני גאה בך ובאנשיך. ניהלתם חקירה מקצועית, יסודית ומקיפה, מתוך מחויבות עמוקה להגיע לחקר האמת, למצות את הדין עם המעורבים ולתת מעט נחמה למשפחת זלקה היקרה."

ימנו זלקה ז"ל ואחותו ירוס, צילום: אינסטגרם

מפכ״ל המשטרה, רב-ניצב דני לוי, התייחס לפיענוח רצח הנער ימנו זלקה ז״ל והגשת כתבי האישום בפרשה ואמר: ״מדובר ברצח אכזרי ומטלטל של נער צעיר שכל חייו היו לפניו. משטרת ישראל רואה בחומרה רבה כל גילוי של אלימות קשה ובפרט אירועים בהם בני נוער בוחרים לפתור סכסוכים באלימות חסרת רסן.

ליוויתי מקרוב את החקירה מראשיתה, קיימתי הערכות מצב שוטפות ועודכנתי באופן רציף בהתפתחותה, מתוך ההבנה שמדובר בתיק חמור, מורכב ובעל חשיבות ציבורית מהמעלה הראשונה.

מפכ"ל המשטרה, דני לוי, צילום: אלן שיבר

אני מבקש לחזק את ידי חוקרי יל״פ שרון במחוז מרכז, שפעלו לילות כימים, בנחישות, במקצועיות ובמסירות, תוך הפעלת כלל האמצעים העומדים לרשותם, עד להשלמת החקירה וגיבוש התשתית הראייתית שהובילה להגשת כתבי האישום.

בשם משטרת ישראל כולה, אנו משתתפים בצערה הכבד של המשפחה ונמשיך לפעול ללא פשרות למען שלום וביטחון הציבור״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...