"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
צילום בבית הבכיר הצבאי: צעירים ממודיעין עילית ריגלו עבור איראן
מכתב האישום עולה כי השניים ניהלו קשר רציף עם סוכנים איראניים ובהנחייתם באמצעות הטלגרם • בתמורה, קיבלו השניים תשלום של אלפי שקלים באמצעות ארנק דיגיטלי תמורת מספר משימות ריגול וזיוף
הריגול האיראני בישראל. צילום: Getty Images

צילום בבית הבכיר הצבאי: צעירים ממודיעין עילית ריגלו עבור איראן

מכתב האישום עולה כי השניים ניהלו קשר רציף עם סוכנים איראניים ובהנחייתם באמצעות הטלגרם • בתמורה, קיבלו השניים תשלום של אלפי שקלים באמצעות ארנק דיגיטלי תמורת מספר משימות ריגול וזיוף

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

פרקליטות המדינה הגישה היום לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד כתב אישום נגד ישראל לבקוביץ' (20) ואוראל מקיטן (25) ממודיעין עילית, בגין ביצוע עבירות בטחוניות של מגע עם סוכן חוץ בצוותא חדא ומסירת ידיעה לאויב העלולה להיות לתועלת האויב.

מכתב האישום שהגישה עו"ד נעמי לוינוב מפרקליטות מחוז מרכז עולה, כי השניים ניהלו במהלך כחודש מתחילת השנה באמצעות ערוץ הטלגרם קשר רציף עם סוכנים איראניים ובהנחייתם, ביצעו משימות שונות והעבירו מידע, כשהם מתייצגים בפניהם כאדם אחר בשם "אוריק". בתמורה, קיבלו מהסוכנים סכום של למעלה מאלף דולר שהועבר לארנקים הדיגיטליים שלהם.

תיעוד%3A מעצרם של החשודים מטבריה שביצעו משימות ריגול עבור גורמים איראנים

במהלך הפעילות, שלחו הנאשמים לסוכנים פירוט של מחסומים וצילמו מסלולי נסיעה לערים השונות ובתוך הערים, בין היתר מסלול המוביל לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד. כמו כן, שלחו תמונה של השר לביטחון הלאומי איתמר בן גביר ומסרו מידע כוזב בנוגע לתמונה. בנוסף, לבקשתו ובהנחייתו של הסוכן, הגיעו לביתו של סגן אלוף במילואים, צילמו שם סרטון ושלחו לסוכן.

הנאשמים לא הסתפקו בביצוע המשימות שהוטלו עליהם על ידי הסוכנים וביקשו גם מיוזמתם משימות נוספות. גם לאחר תחילתמבצע "שאגת הארי", המשיך מקיטן להתכתב עם הסוכן בטלגרם.

בית המשפט המחוזי בלוד (ארכיון), צילום: יהודה פרץ

פרקליטות מחוז מרכז מבקשת מבית המשפט להורות על המשך מעצרם של הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם. בבקשת המעצר ציינה הפרקליטות, כי הנאשמים היו מודעים להיותם של סוכני החוץ עוינים את מדינת ישראל ואף על פי כן המשיכו לשתף עמם פעולה ואף יזמו קשר והעבירו מידע שביכולתו להיות לתועלת האויב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...