"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הרשות השופטת נגד בן גביר: "חציית קו אדום"
השר לביטחון לאומי השמיץ את השופט כבוב אחרי ששחרר ממעצר קטין שהחליט להצטרף לדעא"ש: "יש למישהו ספק בצד של מי הוא במלחמה?" • בתגובה, התייצבה הרשות השופטת לימינו של השופט: "פגיעה בשלטון החוק"
איתמר בן גביר. צילום: אורן בן חקון

הרשות השופטת נגד בן גביר: "חציית קו אדום"

השר לביטחון לאומי השמיץ את השופט כבוב אחרי ששחרר ממעצר קטין שהחליט להצטרף לדעא"ש: "יש למישהו ספק בצד של מי הוא במלחמה?" • בתגובה, התייצבה הרשות השופטת לימינו של השופט: "פגיעה בשלטון החוק"

אלינור שירקני-קופמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הרשות השופטת נגד איתמר בן גביר. לפני שעה קלה, השר לביטחון לאומי השמיץ ברשתות החברתיות את שופט העליון חאלד כבוב, שאמור לדון בעתירה הקוראת לסיום תפקידו של בן גביר.

״זה חאלד כבוב, שופט בבית המשפט העליון", כתב בן גביר לצד תמונתו של השופט. "הוא החליט בעיצומה של המלחמה לשחרר ממעצר מחבל שהחליט להצטרף לדאע"ש ולבצע פיגוע. יש למישהו ספק בצד של מי הוא במלחמה הזו?״

התגובה לא איחרה לבוא, והרשות השופטת העבירה מסר חד: "הרשות השופטת מגנה בתוקף את ההשתלחויות האישיות בכב’ השופט חאלד כבוב בעקבות החלטתו לפיה הורה על ביטול החלטת בית המשפט המחוזי ביחס למעצר קטין, והחזיר על כנה את החלטת בית המשפט לנוער. מתקפות אישיות על שופט בשל יישום הדין חוצות קו אדום ופוגעות בשלטון החוק. ‏

"ספק אם אלו המשתלחים בשופט עיינו בהחלטתו העוסקת בקטין, אשר בעניינו קובע חוק הנוער במפורש כי מעצר הוא אמצעי אחרון וכי יש להעדיף חלופה שפגיעתה פחותה בחירותו, תוך התחשבות בגילו ובהשפעת המעצר עליו. ‏

"בית המשפט לא הקל ראש בחומרת המעשים, אלא פעל בהתאם לחוק ולפסיקה המחייבת ‏בתי המשפט פועלים על פי דין, גם כאשר ההחלטות אינן פופולריות".

התגובה של בן גביר הגיעה בתגובה להחלטה ובה השופט כבוב הורה כי נער שנאשם בעבירות ביטחון ומצוי במעצר עד תום ההליכים, יועבר לחלופת מעצר ולאיזוק אלקטרוני.

מדובר בקטין, כבן 16, שהואשם בעבירות ביטחון חמורות. לפי כתב האישום, החל מסוף 2023 החל לצרוך תכנים של דאע״ש באמצעות אתרי אינטרנט טלגרם ורשתות חברתיות, צפה בסרטונים להכנת חומרי נפץ ומטענים ובשלב מסוים אפילו החליט להצטרף לארגון ויצר קשר עם משתמשים באמצעות הטלגרם שלא הצליחו לאתר את זהותם אך יש חשש שיכלו לסייע לו להצטרף לארגון.

בית משפט שלום לנוער בחיפה הורה על שחרורו לחלופת מעצר בפיקוח אלקטרוני, זאת, בהסתמך על עיקרון ״אי הכליאה״ הקבוע בחוק הנוער לפיו מעצר קטין הוא אמצעי אחרון ויש להעדיף חלופה שפגיעתה פחותה, תוך מתן משקל לגילו של הקטין ולהשפעת המעצר על שלומו ושיקומו.
לאחר החלטת בית משפט שלום, המדינה ערערה למחוזי ובית המשפט המחוזי בחיפה קיבל את הערר וקבע כי מסוכנותו של הקטין איננה ניתנת לאיון במאזק אלקטרוני, למרות גילו הצעיר.

לאחר מכן, הקטין הגיש בקשת רשות ערעור לעליון, כלומר התיק הגיע לשופט חאלד כבוב בגלגול שלישי. כבוב קיבל את הבקשה, ביטל את החלטת המחוזי והותיר על כנה את החלטת בית משפט שלום.

כבוב קבע כי החלטת המחוזי סותרת את הוראות חוק הנוער ואת הפסיקה המחייבת, שלפיה גם בעבירות ביטחון חמורות אין לסטות מעקרון אי-הכליאה אם ניתן לאיין את המסכונות בחלופה. בסופו של דבר נקבע כי יש להעדיף את חלופת המעצר בפיקוח אלקטרוני באיזוק וכי מעצר מאחורי סורג ובריח הוא מוצא אחרון ביחס לקטינים. כבוב הוסיף כי הדברים מתחזקים כאשר יש חשש שאופיו של הקטין, תפיסתו ודמותו תתעצב באגף העצורים והאסירים הביטחוניים.

כזכור, לפני כשבועיים בן גביר הגיש בקשה לפסול את שופט העליון כבוב מלדון בעתירות להדיח אותו מתפקידו לשר ביטחון לאומי. בבקשה בן גביר הסביר כי הגיש ב-2021 תלונה לוועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין נגד בנו של כבוב, בעקבות פרסומים שלו ברשתות החברתיות במהלך מבצע "שומר חומות". על כן, לדבריו, כבוב מנוע מלהכריע בעניינו. הבקשה נדחתה.

מטעם היועצת המשפטית לממשלה נמסר בתגובה: היועצת המשפטית לממשלה מגנה את ההשתלחויות של שרים בשופט בית המשפט העליון, כבוד השופט כבוב ואת המשך המתקפות על החלטות בית המשפט העליון.

מטעם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר נמסר בתגובה: ״לא מתרשם מהשתוללות כנופיית הצבועים וחסרי האחריות בראשות היועמ״שית העבריינית שמתגייסים להגן על החלטתו המופקרת של השופט כבוב לבטל החלטת בימ״ש מחוזי ולשחרר מחבל שהתגייס לדאעש בעיצומה של מלחמה, בנימוק שהוא בן 16, חרף ההלכה הידועה שקטינות אינה יוצרת חסינות.

זו אותה מערכת שהאריכה עד תום ההליכים מעצר נערות בנות 14 שחסמו כביש בהתנתקות (לקרוא החלטות אני קצת יודע…), צביעות ומופקרות משפטית - קווים לדמותה"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...