בית המשפט העליון נעתר היום (שני) לעתירת התנועה לאיכות השלטון והוציא צו על-תנאי המורה לממשלה להסביר מדוע לא תפעל למינוי יושב ראש דירקטוריון התעשייה האווירית ולהשלמת ההליך בהקדם האפשרי. בג"ץ קבע כי המשיבים יגישו תצהיר תשובה עד 15 במרץ 2026.
לוויין התקשורת הלאומי "דרור 1" נכנס בהצלחה למסלולו בחלל // התעשייה האווירית
בהחלטה, שניתנה על ידי השופטות דפנה ברק-ארז ויעל וילנר והשופט יחיאל כשר, צוין כי חלף פרק זמן משמעותי מאז תום כהונתו של יו"ר הדירקטוריון בנובמבר 2024 ועדיין לא הושלם הליך המינוי.
העתירה הוגשה באוגוסט 2025 על ידי עורכי הדין תומר נאור, טלילה דביר ואורי הס מטעם התנועה לאיכות השלטון. בעתירה נטען כי הימנעותם של שר הביטחון ישראל כ"ץ והשר לשיתוף פעולה אזורי והממונה על רשות החברות הממשלתיות דודי אמסלם ממינוי יו"ר לחברה הביאה לשיתוק חלקי בפעילות הדירקטוריון ולפגיעה בתפקודה השוטף.
בעתירה נכתב כי ההתכתשות הפומבית בין השרים סביב המינוי משקפת הידרדרות חמורה בתופעת המינויים הפוליטיים בישראל, תוך פגיעה בעקרון השוויון, במקצועיות השירות הציבורי ובאי-תלות הגורמים המנהלים. עוד נטען כי השרים פעלו בחריגה מסמכות ותוך שקילת שיקולים זרים, בניגוד לחובתם הציבורית.
התנועה הדגישה כי יו"ר דירקטוריון בתעשייה האווירית ממלא תפקיד מרכזי בעיצוב מדיניות החברה, בפיקוח על ההנהלה ובקבלת החלטות אסטרטגיות. היעדרו עלול לעכב החלטות מהותיות ולפגוע ברציפות הניהולית הנדרשת בחברה ביטחונית חיונית.
בנוסף נטען כי לא מונו דירקטורים חיצוניים במקום כאלה שסיימו את כהונתם, דבר שהוביל להידלדלות הדירקטוריון ומעלה סימני שאלה באשר ליכולתה של החברה לאשר את דוחותיה הכספיים.
עו"ד תומר נאור, סמנכ"ל משפט בתנועה לאיכות השלטון, מסר: "פסק הדין של בית המשפט העליון מבהיר שאי אפשר להשאיר חברה ביטחונית חיונית בשיתוק ניהולי בגלל קרבות פוליטיים בין שרים. התעשייה האווירית, שמעסיקה 16 אלף עובדים ומהווה עמוד תווך במערכת הביטחון הישראלית, זכאית לניהול מקצועי ויציב. הממשלה צריכה להפסיק את המשחקים הפוליטיים ולמנות יו"ר מיד. המחיר של המשבר הזה נגבה מהציבור, מהכלכלה ומביטחון המדינה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו