"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רצח את דודתו הסיעודית ובנה - ולא יישב בכלא

בית המשפט קיבל את חוות הדעת הפסיכיאטרית בנוגע ליובל ראטה בלטה והוא ישהה באשפוז כפוי • הוא הואשם כי רכש סכין מראש, הגיע לביתה של ינאו סבהט ז"ל, ודקר למוות אותה ואת בנה משה • עורך דינו: "יש כאן שתי משפחות שחייהן נהרסו לעד"

,עודכן
0השמעה
קרוב המשפחה רצח אותם לאחר סיפור שנמצא בדוי. ינאו סבהט ובנה משה סבהט ז"ל. צילום: ללא

החשוד ברצח דודתו ובנה ביקנעםלא יישב בכלא. זאת לאחר שהתקבלה על ידי בית המשפט חוות הדעת הפסיכיאטרית. יובל ראטה בלטה, בן 43 ממבשרת ציון, ישהה באשפוז פסיכיאטרי בתקופה המקבילה לשני מאסרי עולם.

תיעוד הנאשם ברצח ביקנעם רוכש את הסכין ששימשה למעשה // דוברות המשטרה

בלטההואשםכי בחודש דצמבר הגיע לביתה דודתו הסיעודית ינאו סבהט ז"ל. האחרונה פתחה לו את הדלת והכניסה אותו לביתה, כיוון שהכירה אותו ובעבר אף התגורר אצלה. הנאשם ישב בדירה והמתין לשובו של הבן, משה ז"ל, מהעבודה.

הוא המתין גם אחרי שחזר, שייכנס להתקלח ורק כשיצא מהמקלחת, שיסף את גרונו. ינאו, שהייתה סיעודית ושמעה את המתרחש, הגיעה למקום וגם אותה דקר למוות. גופתה הונחה על גופת בנה.

"ישב בדירה והמתין לבן". יובל ראטה בלטה בעת המעצר,צילום: דוברות המשטרה

מכתב האישום עולה כי האחין החליט לרצוח את השניים בעקבות סיפור בדייה, שלטענתו היווה את מניעו. לצורך ביצוע הרצח רכש סכין.

"מרשי הולך לאשפוז כפוי לשארית חייו". עו"ד שלומי ביזק,צילום: באדיבות המצולם

עו״ד שלומי ביזק הגיב להחלטה שלא לכלוא את מרשו: ״חשוב לי שכל אחד בבית יבין, מרשי לא חמק מעונש, הוא לא הולך הביתה, הוא הולך לאשפוז פסיכאטרי כפוי לשארית חייו. מרשי היה נתון במצב פסיכוטי עמוק ללא יכולת להבחין בין טוב לרע במעשיו או לשלוט בהם בשעת הרצח, וגם כיום.
מדובר באדם חולה, ויחד עם זאת הטרגדיה המשפחתית היא עצומה, יש כאן שתי משפחות שחייהן נהרסו לעד. ואני מבקש להביע את תנחומיי הכנים״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר