אתר בניה באילת (למצולמים אין קשר לכתבה). צילום: ללא

פרוטקשן בדרום: תושב הנגב סחט קבלנים - "אשים אותו בבגאז' אם תתלונן"

כתב אישום הוגש נגד סלח אבו הוידי (39) משגב שלום בגין סחיטה באיומים וגביית דמי חסות מאתרי בנייה בעיר • האיומים גרמו לאחד מן המתלוננים לעזוב את העיר • בבקשת המעצר עד תום הליכים צויין כי אבו הוידי פעל בשיטתיות מול המתלוננים

פרקליטות המדינה הגישה היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד סלח אבו הוידי (39) משגב שלום, בגין סחיטה באיומים וגביית דמי חסות, לאחר שניצל את מצוקתם של אנשי מקצוע באתרי בנייה באילת.

מכתב האישום שהגיש עו"ד עידן איבגי מפרקליטות מחוז דרום עולה כי בין אבו הוידי לבין שני המתלוננים, שעבדו באתרי בנייה בעיר אילת התקיימה היכרות מוקדמת. על פי הנטען, אבו הוידי ניצל את מצוקתם הכלכלית והמקצועית של המתלוננים, ודרש מהם כספים תוך איומים והטלת אימה.

אתר בניה באילת, צילום: משה שי

על פי האישום הראשון, הנאשם סחט באיומים את אחד המתלוננים ודרש ממנו להעביר לו כספים ושאריות כבלי חשמל שנותרו מעבודתו. בין החודשים אוקטובר-נובמבר 2025, עקב חששו, העביר המתלונן לנאשם סכומי כסף במזומן בסך כולל של כ-1,200 שקל.

בהמשך, במהלך דיון בבית משפט בו המתלונן היה צד, הגיע אבו הוידי עם הצד השני החל לצלם את המתלונן ולאיים עליו. "...אבו שאדי הוא בסדר... תביא לי אישור לפני שאני הורג אותו. לך תשלח אנשים... תביא לי אישור מאבו לחסן, אני אשים אותו בבגאז'..." בעקבות האיומים עזב המתלונן את העיר.

על פי האישום השני, דרש אבו הוידי מהמתלונן השני, קבלן באתרי בנייה באילת, לשלם לו סכום של 10 אלף שקל כדמי שמירה, בטענה כי ישמור עליו ועל ציודו מפני פגיעה. לאחר שסירב, חזר הנאשם ודרש את התשלום במספר הזדמנויות, איים עליו בשיחות טלפון ובהודעות כתובות, ובהמשך אף דרש סכום נוסף של 40 אלף שקל תוך איומים בפגיעה בגופו וברכושו.

הטיילת באילת, צילום: יהודה בן יתח

בבקשת המעצר עד תום ההליכים שהוגשה במקביל ציין עו"ד איבגי כי אבו הוידי פעל בשיטתיות מול המתלוננים לאורך תקופה, והכל כדי לסחוט ולגבות כסף ודמי חסות תוך ניצול מצוקתם וחששם לפגיעה חמורה יותר ברכוש החברה ואף בגופם.

לנאשם יוחסו עבירות של סחיטה באיומים וגביית דמי חסות. התיק נחקר על ידי משטרת מרחב אילת.

כתב האישום המלא

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...