"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
בעקבות הפרסום ב"היום"

“תמרור אזהרה בוהק”: דרישה להקפיא את החוק שיפגע בשכר השופטים

ח״כ נעמה לזימי פנתה ליו״ר ועדת הכנסת בדרישה דחופה לעצור את הצעת החוק של ח״כ אביחי בוארון • “מהלך פוליטי שמטרתו לכרסם בעצמאות הרשות השופטת” • לזימי מזהירה: "פגיעה בלגיטימציה של מערכת המשפט עלולה להשפיע גם על חיילי צה״ל"

,עודכן
0השמעה
ח"כ אביחי בוארון. צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

בעקבות הפרסום ב”היום” עלהמכתב החריג והתקדימיששלח ארגון השופטים הבינלאומי לשר המשפטים, חברת הכנסת נעמה לזימי (העבודה) פנתה בדרישה דחופה ליו”ר ועדת הכנסת ח״כ אופיר כץ, להקפיא את הצעת שיזם ח״כ אביחי בוארון שעניינה הסדרת שכר נושאי משרה ברשויות השלטון.

נעמה לזימי מורחקת מהדיון על פיצול תפקיד היועמ״שית בוועדת חוקה // ערוץ הכנסת

הצעת החוק מבקשת ליצור “מתווה שכר אחיד” לכל נושאי המשרה בשלוש רשויות השלטון- המחוקקת, המבצעת והשופטת. במסגרת זו, ועדה ציבורית תקבע תנאי שכר אחידים לכלל נושאי המשרה. לפי ההצעה, שכר נושאי המשרה ייגזר משכרו של נשיא המדינה: כך, יו”ר הכנסת, ראש הממשלה ונשיא בית המשפט העליון ישתכרו משכורת בהיקף זהה לזו של נשיא המדינה (100%), שרים ושופטי עליון ישתכרו 88% משכר הנשיא, חברי כנסת ושופטי בית המשפט המחוזי ישתכרו 76%, ושופטי שלום ישתכרו 66% משכר הנשיא.

במכתבה, טוענת לזימי כי הצעת החוק מהווה “מהלך פוליטי מובהק שנועד לכרסם בעצמאותה של הרשות השופטת ולהכפיף את שופטי ישראל למנגנוני לחץ של הדרג הפוליטי, שכר השופטים ישמש מנוף לחץ פוליטי”.

לדברי לזימי, קביעת שכר השופטים בזיקה לשכר נבחרי הציבור, תוך ביטול ההגנה החוקתית האוסרת על הפחתת שכר שופטים בלבד, “תאפשר שימוש בשכרם כמנוף לחץ פוליטי מעל ראשם”. לטענתה, “הפחתה מכוונת בשכר השופטים, כפי שעולה מהצעת החוק, משדרת מסר של זלזול במערכת המשפט ומבקשת ליצור תלות פסולה שתפגע אנושות בשלטון החוק ובזכויות האדם בישראל”.

חה״כ נעמה לזימי,צילום: .

חברת הכנסת הפנתה במכתבה לפרסום ב״היום״, לפיו ועד הנשיאות של איגוד השופטים הבינלאומי פנה לשר המשפטים במכתב חריג והביע “דאגה עמוקה מפגיעה בעצמאות הרשות השופטת בישראל” וקרא לכנסת ולממשלה להימנע מהמשך קידום החוק.

“מכתב זה הוא תמרור אזהרה בוהק”, כתבה לזימי. “פגיעה בקרנה של הרשות השופטת בעולם אינה עניין תדמיתי בלבד אלא יש לה השלכות ישירות על אזרחי המדינה”. עווד נכתב במכתב, “לזימי מזהירה כי הפגיעה יכולה להשפיע ישירות על חיילי צה”ל, פגיעה זו יכולה לפגוע ישירות בחיילי צה”ל כאשר הלגיטימציה של מערכת המשפט הישראלית היא המחסום המרכזי בפני התערבות של בתי דין בינלאומיים”. עוד נאמר כי “כאשר העולם יזהה שמערכת המשפט אינה עצמאית עוד, אלא כפופה להחלטות פוליטיות, תיפגע ההגנה על מפקדי וחיילי צה”ל במרחב הבינלאומי”.

ח"כ נעמה לזימי בכנסת,צילום: אורן בן חקון

לזימי הוסיפה כי “מדינה שבה הדרג הפוליטי מחזיק בכוח להעניש שופטים דרך שכרם, מאבדת את אמינותה כדמוקרטיה יציבה”, והזהירה מפני “נזק אנוש ליציבות המשפטית ולדירוג המדינה, נזק שיקרין באופן ישיר על חוסנה הכלכלי והמדיני של ישראל”.

לסיכום, טענה חברת הכנסת כי קידום החוק תוך התעלמות מאזהרות הנהלת בתי המשפט וארגוני המשפט הבינלאומיים הוא “מעשה חסר אחריות”, וקראה למשיכת הצעת החוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר