פרשת קטארגייט המתפתלת רשמה הבוקר (שלישי) פרק נוסף, כשסגן נשיאת בית המשפט המחוזי, השופט עמי קובי, הודיע למשטרה בבירור: אין לו סמכות להאריך את התנאים המגבילים שהוטלו על יונתן אוריך - וזאת בעקבות מה שהוא הגדיר כ"מחדל שאין לו שום הסבר" מצד התביעה.
אחרי הדיון, ואחרי יותר משנה שלא יצרו קשר, שוחח אוריך עם רה"מ נתניהו.
לאחר שהשופט מזרחי סירב להאריך את התנאים המגבילים על אוריך - הכוללים איסור יצירת קשר עם מעורבים בפרשה ואיסור עיסוק (שמשמעותו איסור לחזור לעבוד בלשכת ראש הממשלה) - הגישה המשטרה ערר בבית המשפט המחוזי.
אלא שבדיון אתמול התברר: הערר הוגש באיחור, והתוצאה היא שלבית המשפט המחוזי אין סמכות להידרש להארכת חלק מהתנאים, בעיקר איסור יצירת קשר עם המעורבים בפרשה. התנאים המגבילים שהוטלו על אוריך במסגרת פרשת ההדלפה ל"בילד" עדיין בתוקף.
"איך אני יכול? אין לי סמכות"
במהלך תמוה, התביעה הודיעה כי אם תינתן החלטה שלא לטובתה, היא תבקש עיכוב ביצוע כדי לשקול הגשת ערעור לבית המשפט העליון. השופט קובי הגיב בתדהמה: "אבל איך אני יכול? אין לי סמכות".
קובי הבהיר בפה מלא כי עצם העובדה שהמשטרה לא הגישה בזמן את הבקשה להארכת התנאים היא "מחדל שאין לו שום הסבר", וציין כי הדבר ייכתב במפורש בהחלטה הכתובה שתינתן בהמשך.
השופט קובי אמור לפרסם החלטה כתובה בימים הקרובים, שתקבע באופן רשמי את דחיית הערר. אוריך, בינתיים, אינו כפוף עוד לתנאים המגבילים שהוטלו עליו, והמשטרה תצטרך להחליט אם להגיש ערעור נוסף לבית המשפט העליון - גם אם הסיכוי לקבלתו נראה נמוך לאור חוסר הסמכות שנקבע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו