"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חשדות חמורים בצמרת הרבנות: דרישה להשעות לאלתר דיין בכיר

פנייה דחופה הועברה לשר יריב לוין, בדרישה לכנס באופן מיידי את הוועדה למינוי דיינים ולהורות על השעייתו של דיין בכיר בבית הדין הרבני • הפנייה מגיעה בעקבות פרסומים המעוררים חשד למעורבות בעבירות חמורות • כהנא-דרור: "כשמינויים פוליטיים בלתי ראויים הופכים לשיטה - בסוף זה מתפוצץ לכולנו בפנים"

,עודכן
0השמעה
בית הדין הרבני. צילום: .

בעקבות חשדות חמורים:דרישה להשעיה מיידית של דיין בכיר - ושאלות קשות על התנהלות בצמרת בתי הדין הרבניים.

פנייה דחופה הועברה היום (רביעי) לשר המשפטים, יריב לוין, (לוין היה ממלא מקום השר לשירותי דתות, אך כעת המשרד נותר ללא שר) בדרישה לכנס באופן מיידי את הוועדה למינוי דיינים ולהורות על השעייתו של דיין בכיר בבית הדין הרבני. זאת בעקבות פרסומים המעוררים חשד למעורבות של הרב הראשי לשעבר ודיינים נוספים בעבירות חמורות, פרשה שמטלטלת את הדרגים הגבוהים ביותר במערכת.

שר המשפטים ושר לשירותי דת, יריב לוין,צילום: אורן בן חקון

מאחורי הפנייה עומדת עו"ד בתיה כהנא-דרור, מהפעילות הבולטות למיגור ניגודי העניינים בבתי הדין הרבניים. כהנא-דרור מובילה במשך שנים מאבק עקבי נגד מינויים פוליטיים ובלתי תקינים במערכת, ואף הצליחה בעבר לבלום את קידומו של אותו דיין לתפקיד בכיר נוסף - למרות שהמשיך לכהן בתפקידים רגישים ובהם אב"ד, ראב"ד ודיין.

לדבריה, כעת נחשפות התראות שמעליהן הזהירה לא פעם: "סוף-סוף! התחקירים והחשיפות שאני מתריעה עליהם שנים טופלו בצורה מקצועית. זהו רגע חשוב שמוכיח שאי-אפשר לטאטא שחיתות מתחת לשטיח, במיוחד במערכת שאמורה לגלם ערכים של צדק והגינות".

עו"ד בתיה כהנא דרור,צילום: ללא

כהנא-דרור הוסיפה אזהרה חריפה מפני התופעה הרחבה יותר: "כשמינויים פוליטיים בלתי ראויים הופכים לשיטה - בסוף זה מתפוצץ לכולנו בפנים. אנחנו רואים את זה בבתי הדין, בהסתדרות ובכל גוף ציבורי שמאפשר פוליטיזציה על חשבון מקצועיות. זה מתכון לשחיתות ולהרס מוסדות".

הפנייה לשר לוין קוראת לפעולה מיידית - ומציבה סימני שאלה קשים על תפקודה של מערכת שמנהלת את אחת הזירות הציבוריות הרגישות בישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר