"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בג"ץ בצו על תנאי לממשלה: נמקו מדוע לא תוקם ועדת חקירה ממלכתית
השופטים הורו היום למדינה לנמק מדוע אינה מפעילה את סמכותה לפי סעיף 1 לחוק ועדות חקירה, התשכ"ט-1969, ולהורות על הקמת ועדת חקירה ממלכתית שתבחן את כלל האירועים סביב מתקפת 7 באוקטובר • הצו מגיע במסגרת עתירה שהגיש מכון זולת, בדרישה למנות ועדת חקירה ממלכתית ולא להסתפק במסגרות בדיקה אחרות
מחבלים פורצים את הגדר בטבח 7 באוקטובר. צילום: רויטרס

בג"ץ בצו על תנאי לממשלה: נמקו מדוע לא תוקם ועדת חקירה ממלכתית

השופטים הורו היום למדינה לנמק מדוע אינה מפעילה את סמכותה לפי סעיף 1 לחוק ועדות חקירה, התשכ"ט-1969, ולהורות על הקמת ועדת חקירה ממלכתית שתבחן את כלל האירועים סביב מתקפת 7 באוקטובר • הצו מגיע במסגרת עתירה שהגיש מכון זולת, בדרישה למנות ועדת חקירה ממלכתית ולא להסתפק במסגרות בדיקה אחרות

אלינור שירקני-קופמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בג"ץ הוציא צו על תנאי:מדוע הממשלה לא מקימה ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר?

בג"ץ הורה היום (רביעי) למדינה לנמק מדוע אינה מפעילה את סמכותה לפי סעיף 1 לחוק ועדות חקירה, התשכ"ט-1969, ולהורות על הקמת ועדת חקירה ממלכתית שתבחן באופן עצמאי, מקצועי ובלתי תלוי את כלל האירועים סביב מתקפת ה-7 באוקטובר 2023.

הצו מגיע לאחר 14 בקשות דחיה שביקשה הממשלה במסגרת העתירות להקמת וועדת חקירה ממלכתית.

אייל אשל קורע את נוסח ההצעה של נתניהו לוועדת חקירה ממלכתית %2F%2F משה בן שמחון

בנוסף, הצו מגיע על רקע החלטת הממשלה ביום ראשוןלקדם הקמת ועדת חקירה "בלתי תלויה"ל-7.10 שתהיה "בעלת סמכויות חקירה מלאות, וההרכב שלה ישקף הסכמה רחבה בציבור ככל שניתן". לפי החלטתם,רה"מ מינה ועדת שריםשתמליץ על המנדט בנוגע למסגרת החקירה. ועדת השרים תביא את מסקנותיה בתוך 45 ימים. בנוסף, בתוך 60 ימים תתבקש הוועדה לעדכן גם את בג"ץ בממצאים.

הצו מגיע במסגרת עתירה שהגיש מכון זולת בשם 86 שרים וחברי כנסת לשעבר, בדרישה למנות ועדת חקירה ממלכתית ולא להסתפק במסגרות בדיקה אחרות. במכון זולת בירכו על ההחלטה: "אנו מביעים סיפוק עצום מהחלטת בית המשפט, שהשתכנע כי חייבת לקום ועדת חקירה ממלכתית לבחינת המחדל הגדול מקום המדינה - ולא כל ועדה אחרת. נמשיך במאבק המשפטי עד הקמת הוועדה".

יעמוד בראש הוועדה. שר המשפטים יריב לוין בבית המשפט העליון (ארכיון), צילום: אורן בן חקון, צילום: אורן בן חקון

התנועה לאיכות השלטון, העותרת למען הקמת ועדת חקירה ממלכתית, מברכת על צו הביניים ההיסטורי שהוציא הערב בג"ץ, המורה לממשלה להסביר מדוע לא פעלה להקמת ועדת חקירה ממלכתית. "זוהי קריאת כיוון ברורה וחדה של בית המשפט העליון, כי רק ועדת חקירה ממלכתית תחקור את אירועי המלחמה".

עוד הם מוסיפים: "לא נאפשר ועדות חקירה פוליטיות, לא נאפשר לטייח את האמת, לא נאפשר לזרות חול בעיני המשפחות השכולות, משפחות הפצועים, החטופים והמפונים. נמשיך להלחם למען הקמת ועדת חקירה ממלכתית ולהגעה לחקר האמת, נדרוש שהדין ימוצה עם האחראים למחדל הנושא ונדרוש אחריות מניסטריאלית לכל המעורבים".

תגובת "מועצת אוקטובר": "הצו על תנאי שהוציא בג"ץ לפני מספר דקות מצטרף לצו שכבר הוציאו אזרחי ישראל לממשלה - ועדת חקירה ממלכתית חייבת לקום מיד. כל דקה שעוברת ללא ועדה ממלכתית היא אות קלון ואשמה על חברי הממשלה שבוחרים לטייח ולהסתיר במקום לבדוק את האסון הגדול בתולדות מדינת ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...