"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרשת הפצ"רית

היועמ"שית ולוין לא מסכימים על פשרה - בג"ץ ייאלץ להכריע

גלי בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ הצעה לפיה נשיא עליון בדימוס ילווה את החקירה • שר המשפטים לוין סירב והמשיךלהתעקש: "מינוי קולה נעשה בסמכות" • לדבריו: "כל החלטה אחרת תהיה טיוח האמת" • בהרב-מיארה והפרקליטות קיבלו את אחת ההצעות, אבל בית המשפט העליון יצטרך להכריע

,עודכן
0השמעה
היועמ"שית, לוין והפצ"רית לשעבר על רקע בג"ץ. צילום: אורן בן חקון, ראובן קסטרו

בהמשך להודעתו שלשר המשפטים יריב לוין מהבוקר(חמישי), היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הודיעה כי כי מסכימה להצעת בית המשפט העליון לכך שבית המשפט הוא שימנה שופט עליון בדימוס לפיקוח על חקירת פרשת הפצ"רית לשעבר.הפרקליטות למעשה הציעה ששופט עליון בדימוס שימנה בית המשפט העליון, ילווה את החקירה של פרשת שדה תימן. את ההודעה מסרה פרקליטות המדינה בתשובתה לבג"ץ, על דעת פרקליט המדינה והמשנה ליועצת המשפטית לממשלה (משפט ציבורי-מינהלי).

"בשים לב להערות בית המשפט ומתוך מחויבות לאמון הציבור, בתוך שמירת עקרון היסוד הדמוקרטי לפיו דרג פוליטי לא יהיה מעורב בחקירה פלילית, על פי הצעת המדינה, השופט בדימוס ילווה את חקירת המשטרה בפרשת הדלפת הסרטון והאירועים הקשורים לכך עד לתום החקירה, ולצורך זה יקבל לעיונו את כלל חומר החקירה", נמסר מטעם הפרקליטות.

עוד נכתב: "בהתאם למתווה המוצע, צוות החקירה המשטרתי יוכל לפנות להתייעצות עם השופט המלווה על פי שיקול דעתו המקצועי, מבלי לעדכן בכך כל גורם אחר, וכן השופט המלווה יוכל לפנות למשטרה באופן ישיר, וללא עדכון כל גורם אחר, בהתאם לשיקול דעתו לצורך מילוי תפקידו".

בסיום ההודעה, הפרקליטות הדגישה כי "לשופט המלווה, ולו בלבד, יעמדו כלל הסמכויות הנדרשות, לרבות הסמכות להורות על השלמות חקירה, ככל שידרשו בעניינם של גורמים כלשהם מפרקליטות המדינה או ממערך הייעוץ המשפטי לממשלה במשרד המשפטים".

פצ"רית,צילום: אורן בן חקון

שר המשפטים יריב לוין מסר את תשובתו לשופטי בג"ץ לקראת החלטתם בנושא חקירת הפצ"רית, וטען כי מינה את השופט בדימוס אשר קולה בסמכות. "כל החלטה אחרת - תהיה טיוח", טען שר המשפטים. לטענת לוין במכתבו, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה דחתה את הצעתו למנות עובד מדינה נוסף לצד נציב התלונות על השופטים אשר קולה לפקח על החקירה. הוא הציע לה כי עובד המדינה הנוסף ייבחר בידי בית המשפט.

"ההחלטה למנות את קולה ניתנה בסמכות ומציע הצעת פשרה, למנות את קולה ועובד מדינה נוסף שבית המשפט ימנה שילווה את החקירה יחד איתו". לוין התבסס על תקדים של השופט בדימוס אליעזר ריבלין, שכיהן כנציב תלונות הציבור על שופטים במקביל לתפקידו כיו”ר ועדה ציבורית. "חזקה על השופט ריבלין שלא היה מקבל על עצמו לכהן בשני התפקידים במקביל לו היה סבור שיש בכך קושי חוקי", נכתב במסמך.

לוין תקף בחריפות את דחיית ההצעה: "למגינת הלב הצעה זו לא זכתה להסכמת הצדדים האחרים להליך. אין אלא להצטער על הדרך בה הולכים מערכי הייעוץ המשפטי לממשלה ופרקליטות המדינה, אשר עושים כל אשר לאל ידן על מנת להותיר בידם את מוסרות החקירה ולמנוע חקירה מלאה של הפרשה".

בהרב מיארה ולוין,צילום: אורן בן חוקון

חשוב לציין כי כעת, לאחר התשובות של היועמ"שית ושר המשפטים שלא הגיעו להסכמות, בג"ץ יהיה זה שיכריע בסוגיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר