המפכ"ל דני לוי (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

עימות חריג בין המפכ״ל ליועצת המשפטית לממשלה: ״שמה דברים בפי״

במכתב חריף ששלח אל היועמ"שית טען דני לוי כי התצהיר בעתירה נגד השר לביטחון לאומי אינו מקובל עליו • בדבריו טוען לוי כי התצהיר, עליו הוא חתום לצד היועמ"שית, מייחס לו פרשנות לגבי שיקוליו של בן גביר - בעוד הוא התייחס רק להליך קידומה של עוזרת ראש אגף החקירות

עימות פומבי נרשם הבוקר (רביעי) בין מפכ״ל המשטרה רנ״צ דני לוי לבין היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה, בעקבות תצהיר תשובה שהוגש אתמול לבית המשפט בעתירה נגד השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.

התצהיר, שנחתם במשותף על ידי המפכ״ל והיועצת, עסק בסירובו של בן גביר להעניק דרגת סגן ניצב לעוזרת ראש אגף החקירות, רפק רינת סבן – בשל מעורבותה בחקירות ראש הממשלה בנימין נתניהו.

במכתב חריג וחריף ששיגר לפרקליטות מציין המפכ״ל כי עוד לפני הגשת התגובה לבית המשפט ביקש להגיש תצהיר נפרד, אך בקשתו נדחתה. לדבריו, בשיחה שקיים עם בהרב־מיארה הדגיש כי עמדתו מתייחסת אך ורק להליך הקידום של סבן, וכי כל ניתוח משפטי או התייחסות לשיקוליו של השר לביטחון לאומי אינם מקובלים עליו.

לוי כתב כי הדברים נאמרו שוב ושוב גם בשיחות בין היועץ המשפטי של המשטרה לבין נציגי היועצת ונציגי פרקליטות מחוז ירושלים. ״אני דוחה על הסף כל ניסיון לייחס לי אמירות הנוגעות לפרשנות שיקוליו של השר, או לקבוע כי היה חשש לאי־קיום צו שיפוטי״, סיכם המפכ״ל.

יצוין כי העתירה, שהוגשה לבית המשפט המנהלי בירושלים, עוסקת בסירובו של בן גביר לאשר את קידומה של סבן בדרגה – החלטה המעוררת מחלוקת על גבולות סמכותו של השר אל מול סמכויות המפכ״ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...