"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
“ביקשו ממנו לחדול": בכיר באמ״ן מתנער מהתצהיר שהגיש לבג"ץ בפרשת שדה תימן
לפי גורם המעורה בפרטים, טען אלוף משנה ג׳ כי "חקירת ההדלפה היתה קצרה, ואז ביקשו ממני לחדול ממנה" • אותו גורם ציין, כי החקירה שנעשתה על ידי המחלקה התמקדה בשאלה האם הדלפת הסרטון פגעה בביטחון מידע - ולא האם לצה״ל יש אמצעים טכנולוגיים לאתר את הגורם המדליף
הפצ"רית יפעת תומר־ירושלמי. צילום: אורן בן חקון
חשיפה

“ביקשו ממנו לחדול": בכיר באמ״ן מתנער מהתצהיר שהגיש לבג"ץ בפרשת שדה תימן

לפי גורם המעורה בפרטים, טען אלוף משנה ג׳ כי "חקירת ההדלפה היתה קצרה, ואז ביקשו ממני לחדול ממנה" • אותו גורם ציין, כי החקירה שנעשתה על ידי המחלקה התמקדה בשאלה האם הדלפת הסרטון פגעה בביטחון מידע - ולא האם לצה״ל יש אמצעים טכנולוגיים לאתר את הגורם המדליף

אלינור שירקני-קופמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ראש מחלקת ביטחון מידע בצה"ל אשר חתום, בין היתר, על שלושה סעיפים בתצהיר שהגישה פרקליטות המדינה לבג"ץ באמצע חודש ספטמבר בפרשת הדלפת הסרטון, מסתייג ממנו.

לפי גורם המעורה בפרטים, טען אלוף משנה ג׳ כי "החקירה היתה קצרה, ואז ביקשו ממני לחדול ממנה".

מתוך התצהיר שהוגש,

הגורם ששוחח עם ״ישראל היום״ סירב לפרט מדוע התבקש אל״מ ג׳ שעומד בראש מחלקת ביטחון מידע בצה״ל לחדול מהחקירה. על פי המידע, אל״מ ג׳, לקח חלק בתגובה שהגישה מחלקת בג"צים בשם הפרקליטות הצבאית לעתירה שביקשה להורות על חקירה של הדלפת הסרטון משדה תימן.

למעשה, רוב התגובה שהוגשה לבג"ץ הסתמכה על הבדיקה הפנימית שנערכה על ידי סגן הפצ"רית בפיקוחו של המשנה לפרקליט המדינה אלון אלטמן, אולם, שלושה סעיפים ממנה התבססו על תצהירו של אל״מ ג׳.

אלינור שירקני קופמן

על פי מידע שהגיע לידי ״ישראל היום״ אל״מ ג׳ מסתייג מהניסוח בתצהיר וטוען כי ״החקירה שבוצעה על ידי מחלקת ביטחון מידע היתה קצרה ואז ביקשו ממנו לחדול ממנה״. עוד ציין אותו גורם כי החקירה שנעשתה על ידי המחלקה התמקדה ברובה בשאלה האם הדלפת הסרטון פגעה בביטחון מידע - ולא האם לצה״ל יש אמצעים טכנולוגיים לאתר את הגורם המדליף.

במסגרת חקירת הדלפת הסרטון על ידי הפצ״רית, אלוף יפעת תומר-ירושלמי, עלה כי ישנן ראיות לכך שהפצת הסרטון תואמה, לכאורה, בקבוצת ווטסאפ משותפת בה חברה היא עצמה, לצד גורמים בכירים נוספים המשרתים בפרקליטות הצבאית.

שמואל בוכריס

יחד עם זאת, על פי הסעיפים בתגובה, שהתבססו על תצהירו של אל״מ ג׳, נכתב כי ״קודם לבדיקה הפלילית נעשה בירור מקצועי בעניין מסירת המידע על ידי גורמי ביטחון המידע בצה"ל, באמצעות הכלים הטכנולוגיים העומדים לרשותם". עוד נכתב: "הבירור שערכו גורמי ביטחון המידע בצה"ל העלה כי לא ניתן להתחקות באמצעות כלים טכנולוגיים אחר הגורם שהוציא לכאורה את המידע".

כמו כן צוין כי המידע שפורסם לא חשף מידע מסווג ופרסומו לא גרם נזק לביטחון המדינה.

הכתוב יצר מצב פרדוקסלי בו נטען כי מחלקת ביטחון המידע בצה״ל לא מסוגלת להתחקות ״באמצעים טכנולוגיים״ אחר דלף המידע, ואילו בחקירה עצמה עלה כי נושא ההדלפה עלה בקבוצות ווטסאפ בהם חברים בכירי הפרקליטות הצבאית.

הפערים בין מה שנכתב בתצהיר של ראש המחב"ם לבין הטענה שהעלה בפנינו אותו גורם מעוררים שאלות, ועוד יתבררו במסגרת החקירה.
המשטרה חקרה עד כה 7 מעורבים, כאשר 5 מהם חשודים בפרשה - ביניהם הפצ״רית עצמה והתובע הצבאי הראשי לשעבר.

תגובת דובר צה"ל: "עם היוודע דבר ההדלפה נפתחה חקירה במחלקת ביטחון מידע. לאחר שעלה כי מדובר בחשד לעבירה פלילית, הוחלט להעביר את חומרי החקירה לפרקליטות הצבאית. לא נוכל לפרט על אודות חקירה זו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...