שריפת הפחים והרכב בירושלים, ספטמבר 2025. צילום: דוברות המשטרה.

ביהמ"ש נגד ערר המשטרה: הנאשם המרכזי בפרשת הצתת הפחים בירושלים ישוחרר ממעצר

העליון דחה את ערר המשטרה והורה לשחרר את הנאשם הרביעי בהצתת הפחים בירושלים, מארק פויגל, לביתו • הוא הוחזק במעצר מאז 17 בספטמבר

השופטת דפנה ברק ארז דחתה את ערר המשטרה ובית המשפט העליון החליט היום (רביעי) על שחרורו מבית המעצר הדרים של הנאשם המרכזי בפרשת הצתת הפחים ליד מעון ראש הממשלה, מארק פויגל.

ארבעת מציתי הפחים בסמוך למעון רה"מ משתחררים ממעצר%2F%2Fשמואל בוכריס

פויגל הוחזק במעצר מאז 17 בספטמבר. בהחלטתה כתבה שופטת בית המשפט העליון כי "העבירות המיוחסות הן חמורות. במקרה הנוכחי המעשים הסתכמו בנזק לרכוש, אך לא לעולם חוסן. לצד זאת, מסוכנות יש לבחון באופן קונקרטי ביחס לנסיבותיו הפרטניות של כל נאשם".

עוד הוסיפה כי "בסיכומו של דבר, אני סבורה שהמדינה לא הניחה בסיס לקבלתו של הערר, והוא נדחה בזאת החלטתו של ביהמ"ש המחוזי נותרה אפוא על כנה וניתן להשלים את ביצועה, בהתאם לתנאים שנקבעו בה, לצורך העברתו של המשיב למעצר בית בפיקוח אנושי".

עורכת דינו מטעם מערך עוטף עצורים, עו"ד גבי לסקי מסרה: "בדומה למחוזי, ביהמ"ש העליון קיבל את עמדתנו כי לא נשקפת סכנה מהעצורים. לא ברורה ההתעקשות של הפרקליטות להמשיך ולנסות להשאיר אנשים נורמטיבים במעצר עד תום הליכים כאשר הפשיעה האמיתית משתוללת ברחובות, שורפי הפחים החרדים ומבצעי הפוגרומים בשטחים כלל לא עצורים. הפרקליטות חייבת לספק הסברים".

ביום ראשון הורה בית המשפט המחוזי בירושלים לשחרר את כל ארבעת הנאשמים למעצר בית, והפרקליטות הגישה ערר על ההחלטה לשחרר את פויגל. על פי כתב האישום, פויגל עצמו לא השתתף במעשי ההצתה, אך הוביל את התוכנית. כאמור, הפרקליטות הסכימה לשחרר את שלושת הנאשמים האחרים: עמוס דורון, שמואל ראובני ואייל גילר - למעצר בית.

הנאשמים בשריפת הפחים מול מעון רה"מ בדיון בהארכת מעצרם, צילום: אורן בן חקון

ב-3 בספטמבר הגישה פרקליטות המדינה כתבי אישום נגד שבעה נאשמים בגין הצתת מיחזוריות במספר מוקדים בשכונת רחביה, בסמוך לבית ראש הממשלה. לפי כתב האישום, הנאשמים פעלו בתיאום במספר רחובות, ובכך יצרו סיכון ממשי לחיי אדם ולרכוש. כתוצאה מהאירועים נגרם נזק שכלל בין היתר שריפת רכב ופינוי מבנה מגורים.

נגד שישה מהנאשמים הוגשה בקשה למעצר עד תום ההליכים. הנאשם השביעי, שלפי כתב האישום לא השתתף בהצתה, שוחרר למעצר בית כבר בשלב החקירה בהסכמת היחידה החוקרת, ובית המשפט האריך לאחרונה את תנאי מעצרו בהסכמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...