ביקש לדחות את הדיון בגזר דינו - ונמלט לאירופה: עבריין מס שהעלים מיליונים הוסגר לישראל

מיכאל פינסקי, שהורשע בהעלמת הכנסות מרשות המסים, אותר באיטליה לאחר מרדף בינלאומי • אחרי חודשיים במעצר באירופה ומאמצים דיפלומטיים של המחלקה הבינלאומית בפרקליטות, אושרה הסגרתו והוא הושב היום לישראל • הפרקליטות: "נמצה את הדין עם עבריינים נמלטים - בכל מקום בעולם"

מטוס נוחת בשדה התעופה ברומא. צילום: רויטרס

מיכאל פינסקי, שהורשע בעבירות מס, הוסגר היום (רביעי) לישראל בעקבות בקשת הסגרה שהוגשה על-ידי המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה.

בשנת 2022 הגישה פרקליטות מיסוי וכלכלה לבית משפט השלום בראשון לציון כתב אישום נגד פינסקי בגין עבירות לפי פקודת מס הכנסה. בחודש מרץ 2024 במסגרת הסדר טיעון הורשע פינסקי על פי הודאתו, כי במסגרת עבודתו כאמרגן העלים הכנסות בסך של כ־3 מיליון שקלים מדיווחיו לרשות המסים, ומתן גזר הדין בעניינו נקבע לדצמבר 2024.

בסמוך למועד, בא כוחו של פינסקי ביקש לדחות את הדיון, ובהמשך התבקשו דחיות נוספות על ידו. בשלב מסויים, יצא פינסקי מישראל ולא שב אליה. בעקבות כך, פעלה המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, יחד עם חוליית האינטרפול בחטיבת המודיעין של משטרת ישראל, לאיתורו ומעצרו של פינסקי.

לאחר מאמצים, ב-31 ביולי האחרון אותר פינסקי באיטליה ונעצר. המחלקה הבינלאומית שלחה בקשת הסגרה רשמית לשלטונות איטליה, וב-30 בספטמבר הודיעו הרשויות במדינה כי בית המשפט אישר את הסגרתו לישראל, שהושלמה היום.

עו"ד ג'ני קרמנייב שניהלה את התיק מטעם המחלקה הבינלאומית מסרה: "הסגרתו של פינסקי מדגימה את נחישות רשויות אכיפת החוק בישראל למצות את הדין עם עבריינים נמלטים – בכל עבירה ובכל מקום בעולם".

הליך ההסגרה בוצע בשיתוף ובתיאום עם משטרת ישראל ועם רשות המיסים, אשר ליוותה את השבתו של פינסקי לישראל. התיק הפלילי בעניינו של פינסקי נוהל על-ידי עו"ד נועם הירש מפרקליטות מיסוי וכלכלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר