פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד שני נאשמים שקשרו קשר עם עורך דין והשתלטו במרמה על דירה של קשיש ערירי ברמת גן בשווי כ-2.5 מיליון שקל. הנאשמים פרצו לדירה, גנבו מסמכים, החליפו מנעולים וזייפו הסכמי מכר לאחר פטירת הקשיש.
נתפס אקדח שהוסלק בתוך גרביים (ארכיון) // דוברות המשטרה
לפי כתב האישום שהגיש עו"ד דייויד סיט מפרקליטות מחוז תל אביב, הנאשמים אלעד כהן (35) משערי תקווה ושמואל יוסף שוקרון (40) מאשקלון פעלו יחד עם עו"ד רונן שחר במבצע מתוחכם להשתלט על הנכס. השלושה פרצו או שלחו מי מטעמם לדירת הקשיש במספר הזדמנויות, גנבו מסמכים אישיים והחליפו את מנעול הדירה.
הנאשמים זייפו בעצמם או באמצעות אחרים הסכם מכר, חתימות של המנוח ושל עורך דין אחר, ומסמכים נוספים שהגישו לרשויות המדינה במטרה להעביר את הנכס לידיהם. כדי להסוות את מעורבותם במעשי המרמה, הגיש עו"ד שחר את המסמכים הכוזבים לרשם המקרקעין באמצעות עורך דין אחר.
במקרה נוסף, ניסו כהן ועו"ד שחר להשתלט על נכס בבת ים שהיה בבעלות חברה שבעליה נפטרו לפני עשרות שנים. השניים פעלו באופן דומה, זייפו הסכם מכר והסכם שכירות יחד עם חתימות ומסמכים שהגישו לרשויות כדי לקבל במרמה את הבעלות במקרקעין.
כתב האישום מייחס לשני הנאשמים ביצוע עבירות של זיוף בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף בנסיבות מחמירות והתפרצות למקום מגורים. בנוסף, כהן מואשם גם בהלבנת הון.
פרקליטות מחוז תל אביב כבר הגישה בתחילת השנה כתב אישום חמור נגד עו"ד רונן שחר בגין עוקץ קשישים בהיקף של מיליוני שקלים. עו"ד שחר מואשם בעבירות רבות של הלבנת הון, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף, גניבה בנסיבות מיוחדות והתפרצות למקום מגורים. התיק בעניינו עדיין מתנהל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו