מזכירו הצבאי של נתניהו הגיע למשפט - הדיון הופסק מוקדם מהמתוכנן

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייצב היום בבית המשפט המחוזי בתל אביב ליום השישי של חקירתו הנגדית • בתחילת הדיון קיבל רה"מ מעטפה ויצא להתייעצויות • שגריר ארה"ב, מייק האקבי, הגיע לדיון

ראש הממשלה נתניהו בבית המשפט. צילום: ראובן קסטרו

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייצב היום (רביעי) בבית המשפט המחוזי בתל אביב ליום השישי של חקירתו הנגדית. שגריר ארה"ב, מייק האקבי, הגיע לדיון לאות תמיכה ברה"מ. לאחר זמן קצר לאחר תחילתו, עבר הדיון לדלתיים סגורות, והאקבי יצא מהאולם. הדיון הסתיים מוקדם מהצפוי עקב יציאת נתניהו להתייעצויות ביטחוניות על רקע המצב בסוריה.  

אלינור שירקני קופמן

בתחילת הדיון נתניהו קיבל מעטפה ופנה לשופטים: "כבודכם, המזכיר הצבאי שלי פה. הוא לא בא באופן תדיר, הוא לא בא בכלל. אני חייב לראות אותו". נתניהו יצא מהדיון לטובת התייעצויות על המצב הביטחוני בסוריה.

בתחילת העדות, עו”ד תדמור הציג בפני נתניהו את עדותה של הדס קליין לגבי המשמעות של היעדר הוויזה של ארנון מילצ’ן. כשנשאל אם הוא משנה את התשובה שנתן בחקירה במשטרה (“ממש לא בעל משמעות יוצאת דופן”), השיב נתניהו: “זו הדעה של קליין ולי הייתה הדעה אחרת. אתה עשיר ובריא, מה קרה? אני לא מחלק ויזות אמרתי לו".

כשנשאל שוב אם הוא מסכים שזה מעורר קושי, נתניהו עמד על עמדתו: “תשובתי לא השתנתה. לא זו הייתה הבעיה".

עדות מילצ’ן על חשיבות הוויזה

תדמור הציג בפני נתניהו את עדותו של מילצ’ן מיולי 2023, שבה הסביר: “יש לי עסקים וכולם בארה”ב, לא כולם, רובם, לכן לבוא עם ויזה של שנה תפגע לי בעסקים".

נתניהו הדגיש כי לא שינה את עמדתו, אך הסביר: “מילצ’ן, בהקשרים של עברו ולא בהקשרים של עסקיו בדברים אחרים. ההשלכות על המדינה. מה שיכול להתפתח מחקירת עומק בפרשה הזו, שיכולות להשליך בצורה קשה מאוד על יחסי ארה”ב-ישראל".

בעימות על האופן שבו מילצ’ן תפס את נושא הויזה, נתניהו הבהיר: “ברור שזה נוגע לו אישית משום שזה הוא, אבל ההשלכה […] זה אישי ביטחוני. אתה יודע מה זה? אני לא יכול לדון בזה. לא לשאלה של נוחיות בעבודה. זה אישי במובן הביטחוני ולאומי בצורה הביטחונית".

תדמור חשף שמילצ’ן פנה ללשכת ראש הממשלה עוד לפני הגעתו הראשונה לשגרירות האמריקאית. על פי עדותה של קליין, הוא פנה לגיל שפר (שהיה אז ראש הסגל) לקיצור תור ומילוי טפסים.
נתניהו הכחיש שידע על כך: “לא הכרתי את זה".

כשנשאל מה היה עושה לו היה יודע, השיב: “שאלה היפותטית. אין לי מושג […] הייתה פנייה של חבר שלי לסדר לו מקום בשדה התעופה, במטוס הפרטי, ולא נעניתי. לא יודע מה הייתי עושה במצב הזה".

תדמור ציטט את עדותה של קליין, שלפיה מילצ’ן היה “בהיסטריה, אובד עצות” כאשר קיבל מהשגרירות האמריקאית תשובה שהבקשה “בבדיקה”.

נתניהו זכר את התקופה: “אני זוכר שכשהתקבלה התשובה ‘לא’, שהוא מקבל ויזה לשנה וזה האיר נורות אדומות בלשון המעטה באפשרות שיש כאן פוטנציאל לקרע גדול ביחסים עם ארה”ב, מטעם הנושא שהיה ברור לי קשור לכתבות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר