"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עונש של מאסר עולם נגזר על עומר מוסה - שירה למוות באחיינו לעיני ילדיו

בחודש יולי 2022, ירה עומר מוסה לעבר המנוח ואשתו מטווח קצר, בשעה שישבו ברכבם יחד עם שלושת ילדיהם הקטנים שישבו במושב האחורי • כתוצאה מהירי נהרג ניהאד מוסא במקום, ורעייתו נפצעה באורח קשה ואושפזה בבית החולים

,עודכן
0השמעה
ירה למוות באחיינו ופצע את רעייתו לעיני ילדיהם. אילוסטרציה. צילום: אורן בן חקון

בית המשפט המחוזי מרכז גזר היום (רביעי) עונש של מאסר עולם, 11 שנות מאסר נוספות, מאסר על תנאי ופיצוי לנפגעי העבירה עלעומר מוסה מלוד, שהורשע ברצח בנסיבות מחמירות של אחיינו, ניהאד מוסא, בניסיון רצח רעייתו של המנוח ובעבירות נוספות.

על חתנו של מוסה, מוחמד אבו גאנם, שהורשע בסיוע לרצח ובעבירות נוספות, נגזרו שמונה שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצוי לנפגעי העבירה.

אירוע קשה ואכזרי במיוחד (אילוסטרציה),צילום: עמי שומן

על פי כתב האישום בחודש יולי 2022, ירה עומר מוסה לעבר המנוח ואשתו מטווח קצר, בשעה שישבו ברכבם יחד עם שלושת ילדיהם הקטנים שישבו במושב האחורי. כתוצאה מהירי נהרג ניהאד מוסא במקום, ורעייתו נפצעה באורח קשה ואושפזה בבית החולים. בית המשפט קבע כי מדובר באירוע קשה ואכזרי במיוחד, שבוצע לעיני הילדים.

במהלך הכרעת הדין הורשע גם מוחמד אבו גאנם, חתנו של מוסה, לאחר שנקבע כי היה מודע לתוכנית הרצח וסייע למוסה להימלט מהזירה זמן קצר לאחר המעשה. ארבעה ימים לאחר מכן, מתוך חשש שהמשטרה תגיע אליו בעקבות זיהוי הקטנוע ששימש למילוט, ניסה מוסה להצית את הקטנוע.

לא נרתע מסכנת הפגיעה בילדים

במהלך הטיעונים לעונש, הדגישה פרקליטות מחוז מרכז, באמצעות עו"ד ד"ר גל רוזנצוויג, את חומרת הפגיעה במשפחת המנוח ואת האכזריות שבמעשה, אשר בוצע לעיני רעייתו של הקורבן ושלושת ילדיהם. הפרקליטות ביקשה להטיל על מוסה עונש של מאסר עולם ועוד 20 שנות מאסר, מאסר על תנאי ופיצוי מרבי לנפגעים. בנוגע לאבו גאנם, ביקשה המדינה להטיל עליו 12.5 שנות מאסר.

ביחס לעומר מוסה קבע ביהמ"ש כי: "נסיבות המעשה חמורות הן מאוד. עומר לא נרתע מהסכנה של פגיעת קליעים וריקושטים בילדים שישבו מאחור, ששניים מהם היו צעירים מאוד ובוודאי שלא עשו לו עוול. בביצוע המעשה על ידי עומר יש מהאכזריות העודפת, של נוכחות הילדים שנאלצו לראות לנגד עיניהם ובקרבה גדולה את אביהם נרצח ואת אמם פצועה ומדממת, כשאימת המוות אופפת גם אותם." על אבו גאנם נכתב: "מוחמד פעל באופן מתוכנן, במטרה לסייע לעומר בביצוע פשע נורא, נגד אנשים שלא עשו לו דבר ושספק אם היו מוכרים לו היכרות של ממש".

לאור האמור, גזרו שופטי בית המשפט המחוזי חגי טרסי, עידו דרויאן - גמליאל והדס רוזנברג שיינרט על עומר מוסה עונש של מאסר עולם בגין עבירת הרצח, 11 שנות מאסר נוספות בגין ניסיון הרצח, פיצוי בגובה 258,000 שקלים ומאסר על תנאי. על מוחמד אבו גאנם נגזרו שמונה שנות מאסר בפועל, פיצוי בגובה 180,000 שקלים ומאסר על תנאי.
בנו של הרוצח, נימר מוסה, זוכה מחמת הספק לאחר שבית המשפט קבע כי לא הוכחה מעבר לכל ספק סביר מודעותו לתוכנית הרצח של אביו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר