"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בצל המלחמה - הקרב על מינוי ראש השב״כ נמשך
הנשיא עמית החליט לדחות את הדיון בעתירה שמבקשת לאפשר לנתניהו למנות בעצמו את ראש השב״כ • ההחלטה נשענת על מצב החירום שהכריז שר המשפטים לפיו בבתי המשפט יתקיימו רק דיונים דחופים • לוין:"ההחלטה - תוספת לנזק שגרמו שופטי בג"ץ לבטחון המדינה"
מימין לשמאל: היועמשית גלי בהרב מיארה, דוד זיני ורה"מ נתניהו. צילום: הרצי שפירא, מרים אלסטר\פלאש 90, יוסי זליגר

בצל המלחמה - הקרב על מינוי ראש השב״כ נמשך

הנשיא עמית החליט לדחות את הדיון בעתירה שמבקשת לאפשר לנתניהו למנות בעצמו את ראש השב״כ • ההחלטה נשענת על מצב החירום שהכריז שר המשפטים לפיו בבתי המשפט יתקיימו רק דיונים דחופים • לוין:"ההחלטה - תוספת לנזק שגרמו שופטי בג"ץ לבטחון המדינה"

אלינור שירקני-קופמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, החליט היום לדחות את הדיון בעתירה שמבקשת לאפשר לנתניהו למנות בעצמו את ראש השב״כ.

יאיר גולן נשאל מה יעשה אם זיני ימונה - כך הוא השיב %2F%2F יהודה שלזינגר

העתירה יוצאת נגד חוות הדעת של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, אשר קבעה שנתניהו נמצא בניגוד עניינים ועליו להעביר את המשימה לשר אחר.על פי ההחלטה, הדיון יתקיים השבוע הבא במקום ביום רביעי כמתוכנן.

ההחלטה נשענת על מצב החירום שהכריז שר המשפטים, יריב לוין, לפיו בבתי המשפט יתקיימו רק דיונים דחופים. "החלטת עמית היא עוד תוספת לנזק המצטבר שגרמו שופטי בג"ץ לבטחון המדינה" אמר שר המשפטים יריב לוין. "אני קורא לממשלה למנות את האלוף זיני לראש השב"כ ללא דיחוי".

גורמים בממשלה זועמים על ההחלטה, הם מזכירים שרק בשבוע שעבר, אחרי שכבר החל מבצע "עם כלביא", קבע המשנה לנשיא השופט נעם סולברג שהדיון יתקיים בדחיפות השבוע. בממשלה טוענים שזה דיון דחוף שצריך להתקיים גם תחת מצב החירום - בדיוק כמו דיונים דחופים אחרים. לדבריהם, המצב הביטחוני דווקא מחזק את הצורך למנות במהירות ראש שב״כ חדש.

יריב לוין ונשיא העליון עמית בבית הנשיא, צילום: אורן בן חקון

את העתירה הגישה עמותת ״בחרנו בחיים״. בעתירה העותרים ציינו כי הם ״אינם משקיפים מהצד בנוגע לסוגיית פגיעת הביטחון והפגיעה הציבורית - בשל עיכוב מינוי ראש שב״כ חדש.״ וכן ציינו כי ״הם נפגעים ישירים אשר השלכות הסוגייה נוגעות להם במישרין ובאופן הכואב ביותר שעולה על הדעת״.

העותרים ביקשו לקבל צו שיאפשר לקדם צעדים לשם מינוי ראש השב״כ החדש ובכלל את״ כינוס ועדת גרוניס״. כמו כן צוין בעתירה כי לנוכח ההכרח התפקודי יש לאפשר מינוי ראש שב״כ ״דווקא לפי הצעת ראש הממשלה, כדי להבטיח תפקוד מיטיבי של גוף ביטחוני זה עם ראש הממשלה הממונה עליו ופועל מולו באופן צמוד אשר מחייב קשר אמון הדוק של ראש הממשלה בראש השב״כ.

מנגד, אתמול הגישו משפחות שכולות ומשפחות חטופים, בינהם שר המדע לשעבר יזהר שי, עינב צנגאוקר, אייל אשל וכן עמותת ״מפקדים למען ביטחון ישראל״ בקשה להצטרף לעתירה כדי למנוע את מינוי ראש השב״כ על ידי נתניהו, וכן באופן ספציפי את המועמד עליו הצהיר נתניהו, דוד זיני.
על פי הבקשה, העתירה ״חסרת כל שחר״. המבקשים טוענים כי חוות הדעת של היועמ״שית החטיאה את העיקר - שבכלל לא ניתן לקדם את מועמדתו של זיני שכן ההחלטה נעשתה בחריגה מסמכותו של נתניהו, על בסיס ניגוד ענניינים ושיקולים זרים. עוד צוין כי המבקשים רואים את עצמם בדומה לעותרים, נפגעים ישירים אשר הסוגייה נוגעת להם במישרין ובאופן הכואב ביותר. וכן כי עצם הסכמתו של זיני למינוי תוך כדי שקיימת חוות דעת לפיה לנתניהו אסור לעשות במינוי קבוע חמורה ביותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...