"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יש לכם משהו להצהיר? הבריחו מטילי זהב בשווי מיליון וחצי שקלים - ונתפסו

שני תושבי ירושלים הבריחו מדובאי לישראל מטילי זהב • הם עברו את המכס במסלול הירוק כאשר הזהב מוסלק על גופם • השניים נתפסו כשהגיו לרכבם, מחוץ לטרמינל • בית המשפט גזר עליהם עונשים קלים והזהב הוחרם לטובת אוצר המדינה

,עודכן
0השמעה
הבריחו מטילי זהב בשווי מיליון וחצי שקלים - ונתפסו. צילום: רויטרס

שני תושבי ירושלים הבריחו מדובאי לישראל מטילי זהב בשווי של מיליון וחצי שקלים.הם עברו את המכס בנמל התעופה במסלול הירוק כאשר הזהב מוסלק על גופם באמצעות חגורות בטן. השניים נתפסו על ידי אנשי המכס כאשר יצאו מהטרמינל. בית המשפט גזר עליהם עונשים קלים, אך הזהב הוחרם לטובת אוצר המדינה.

החשוד נתפס במכס. למצולמים אין קשר לידיעה,צילום: משה שי

בבית משפט השלום בפתח תקווה נגזר עונשם של מחמד נג'יב ובקרי ווחיד, אשר הורשעו בעבירות של הברחת טובין, מסירת הצהרה שאינה נכונה, הטעיית פקיד מכס ומסירת ידיעה לא נכונה. השופט ארז מלמד גזר על נג'יב שלושה חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס של עשרת אליפ שקלים. על ווחיד נגזרו 45 ימי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס כספי זהה. יחד עם זאת, מטילי הזהב שהוברחו הוחרמו על ידי המדינה.

לפי כתב האישום, בחודש אפריל 2022 הגיעו השניים לנתב"ג בטיסה מדובאי. הם עברו במסלול הירוק במכס ובכל הצהירו כי אין ברשותם טובין החייבים במס. אז יצאו מהטרמינל לכיוון רכבם, ושם נתפסו בידי חוקרי המכס.

בחיפוש על גופם נמצאו מטילי הזהב אשר הוסלקו על גופם בחגורות בטן. הזהב המוברח נבדק על ידי שמאית אמנות מוסמכת, אשר קבעה כי שוויו הוא קצת מעל מיליון וחצי שקלים.

בית משפט השלום בפתח תקווה,צילום: גדעון מרקוביץ'

בגזר הדין קבע השופט: "הנאשמים פעלו בתחכום רב ולהתנהלותם קדם תכנון מוקדם. הטובין המוברחים נבדקו ונקבע כי מדובר בטובין ששווים הוא 1,512,000 שקלים, והמיסים החלים עליהם הם מע"מ בשווי 17 אחוזים, שהם 257,040 שקלים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר