"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
היועמ"שית לממשלה: "קבלו החלטה לגבי חקירת 7.10"
במכתב שהפנתה לממשלה, היא הדגישה כי הימנעות הממשלה מקבלת החלטה בעניין הקמת ועדת חקירה ממלכתית - גורמת לנזקים משמעותיים • מכון זולת: "לממשלת ישראל אין שום כוונה להקים שום ועדה שתחקור, גם לא ועדת טיוח - אלא רק למשוך זמן עד שלא ניתן יהיה להגיע לחקר האמת"
היועמ"שית גלי בהרב מיארה. צילום: גדעון מרקוביץ

היועמ"שית לממשלה: "קבלו החלטה לגבי חקירת 7.10"

במכתב שהפנתה לממשלה, היא הדגישה כי הימנעות הממשלה מקבלת החלטה בעניין הקמת ועדת חקירה ממלכתית - גורמת לנזקים משמעותיים • מכון זולת: "לממשלת ישראל אין שום כוונה להקים שום ועדה שתחקור, גם לא ועדת טיוח - אלא רק למשוך זמן עד שלא ניתן יהיה להגיע לחקר האמת"

אלינור שירקני-קופמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

היועצת המשפטית לממשלה פנתה היום (שני) במכתב לממשלה בדרישה לקבל החלטה בנוגע לחקירת אירועי שבעה באוקטובר.

במכתבה הדגישה כי הימנעות הממשלה מקבלת החלטה בעניין הקמת ועדת חקירה ממלכתית גורמת לנזקים משמעותיים ופוגעת בחקר האמת. היא קראה לממשלה לקבל החלטה בנושא ללא דיחוי נוסף, והזהירה מפני ההשלכות המתמשכות של הדחיות בהקמת מנגנון חקירה מקיף.

משפחות שכולות מ"מועצת אוקטובר" דורשות הקמת ועדת חקירה ממלכתית בכנסת%2F%2F מועצת אוקטובר

בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה תשפ"ה, שהתקיים לפני שבוע, ולקראת סיום פרסום תחקירי צה"ל על אירועי 7 באוקטובר,שיגרו מאות בני משפחות שכולות הודעה חריפה לראש הממשלהולחברי הממשלה. במכתב תקיף טוענים בני המשפחות כי התחקירים שהוצגו בפניהם הם "קצה הקרחון בלבד" ואינם מספקים תמונה מלאה או תשובות לשאלות הקריטיות".

בין מאות החתומים על הקריאה ישנם משפחות שכולות, שורדי שבי, שורדי הטבח ומשפחות חטופים. בין היתר, חתומים גם בני משפחות שהשתתפו בהצגת תחקירי הנובה, בארי, כפר עזה, כיסופים, עין השלושה, כרם שלום, נחל עוז, מפלסים, ניר עוז, מוצב נחל עוז, מוצב סופה, קיבוץ חולית, שדרות, אופקים ועוד.

"הממשלה מטייחת את האמת"

מכון זולת המוביל את העתירות בדרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית בתגובה למכתב היועמ"שית: ״כעת כשהדברים ברורים וחתומים גם משפטית - ממשלת ישראל עושה הכל כדי לטייח את האמת, אנו נדרוש מבית המשפט להכריע ולהורות על הקמת ועדת חקירה ממלכתית למחדל והאסון הגדולים מקום המדינה. לממשלת ישראל אין שום כוונה להקים שום ועדה שתחקור, גם לא ועדת טיוח - אלא רק למשוך זמן עד שלא ניתן יהיה להגיע לחקר האמת. על בית המשפט להתערב במיידית!".

מועצת אוקטובר בתגובה למכתב היועמ״שית: "577 ימים חלפו, נגמרו התירוצים. ועדת חקירה ממלכתית לאסון שבו שילמנו את המחיר הכבד ביותר, זו המחויבות הבסיסית ביותר כלפינו וכלפי כל אזרחי ישראל. לא רק היועמ״שית חושבת כך, אנו מזכירים לראש הממשלה את ההשלכות לאי הקמתה כפי שהוא עצמו אמר בעבר: כל יום שעובר בלי ועדת חקירה ממלכתית מגדיל את הסיכויים לשיבוש חקירה, תיאום עדויות והעלמת ריאיות.״

"ראש הממשלה, משפחות מועצת אוקטובר מתריעות בפניך: אי הקמת הוועדה, משמעותה פגיעה בביטחון המדינה. מועצת אוקטובר, המאגדת מעל 1,500 משפחות השבעה באוקטובר במסר לממשלת ישראל: 577 ימים חלפו, נגמרו התירוצים. ועדת חקירה ממלכתית לאסון שבו שילמנו את המחיר הכבד ביותר, זו המחויבות הבסיסית ביותר כלפינו וכלפי כל אזרחי ישראל.
ועדת חקירה ממלכתית היא הכלי החזק ביותר לחקר אסונות בסדר גודל של השבעה באוקטובר, רק היא תוכל לחקור את הכל ואת כולם, להסיק מסקנות, לספק לנו תשובות, ולמנוע את האסון הבא.

"אנו מזכירים לראש הממשלה, שהכריז כי הוא מתנגד לועדת חקירה ממלכתית, את ההשלכות לאי הקמתה כפי שהוא עצמו אמר בעבר: כל יום שעובר בלי ועדת חקירה ממלכתית מגדיל את הסיכויים לשיבוש חקירה, תיאום עדויות והעלמת ריאיות.

"ראש הממשלה נתניהו אמר את הדברים בהיותו יו"ר האופוזיציה לגבי פרשת הרוגלות. מה שהיה נכון לגבי פרשה זו, בוודאי נכון לגבי האסון הגדול בתולדות מדינת ישראל. ראש הממשלה, משפחות מועצת אוקטובר מתריעות בפניך: אי הקמת הוועדה, משמעותה פגיעה בביטחון המדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...