"נשקפת מהם מסוכנות": המשטרה מערערת על השחרור ממעצר הבית של אוריך ופלדשטיין

קטארגייט: ביקורת חריפה של המשטרה על ההחלטה שלא להאריך את מעצר הבית של החשודים • בערר טוענת המשטרה שבית המשפט התעלם מהסכנה שנשקפת מהשניים, לאור חוות הדעת של שב״כ שמצביעה על מסוכנותם • "בית המשפט מתעלם מאופיים ותחכומם של החשודים"

אלי פלדשטיין ויונתן אוריך. צילום: יהושע יוסף, קוקו

המשטרה הגישה היום (חמישי) ערר לבית המשפט המחוזי על ההחלטה שלא להאריך לחשודים בפרשת קטארגייט, יונתן אוריך ואלי פלדשטיין את מעצר הבית.

אלי פלדשטיין בדיון בעניינו בבית המשפט // אלינור שירקני-קופמן

בערר טוענת המשטרה שבית המשפט טעה כשהתעלם מהסכנה שנשקפת מהשניים, במיוחד לאור חוות הדעת של שב״כ שמצביעה על מסוכנותם. ״בית משפט  שגה כשהתעלם בהחלטתו, מעילת המסוכנות הנשקפת מהמשיבים, ובין היתר מחוות דעת שבייכ המלמדת על מסוכנות זו" נכתב בערר. "למעשה, בית משפט קמא, ביטל בהינף יד את עילת המסוכנות חרף חוות הדעת של הגורמים הביטחוניים המצביעה על מסוכנות, לא התייחס אליה ולא נתן לה משקל כלל בקביעתו לשחרור המשיבים.״

יונתן אוריך משתחרר למעצר בית, צילום: אורטל כהן

עוד נכתב כי "בית המשפט התעלם מאופיים ותחכומם של אוריך ופלדשטיין כאשר קבע שאין חשש ממשי להפרת תנאי מעצר או לשיבוש הליכי חקירה".

אלי פלדשטיין בבית המשפט, צילום: יהושע יוסף

שלשום (שלישי) המשטרה ביקשה להאריך את מעצר הבית של  פלדשטיין ואוריך בשלושה שבועות. השופט דחה את הבקשה ונימק: "איש מהחשודים לא ביצע הליכי שיבוש ממשי במהלך שחרורו". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר