המשטרה ממשיכה להחזיק בטלפון הנייד של עורך הג'רוזלם פוסט, צביקה קליין, למרות ששוחרר ממעצר הבית בו שהה. המכשיר, המהווה כלי עבודה חיוני לעיתונאי, נלקח ממנו כאשר התבקש למסור עדות במסגרת חקירת "קטארגייט" – וטרם הוחזר לרשותו.
ראיון מיוחד עם עורך ג'רוזלם פוסט, צביקה קליין, שסיפר את האמת מבחינתו.
אין ספק שהוא עשה עבודה עיתונאית נכונה ואמיתית וסוף סוף מבינים שאדון ישראל איינהורן הוא המוח! והוא חייב להגיע לחקירה!!!!
בנוסף, המדינה חייבת לספר לציבור מי הבעלים של החברה שמקבלת את הכסף מקטאר!!! קטאר שילמה… pic.twitter.com/7OHvUtCuxL— ran rahav (@RahavRan) April 5, 2025
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "מדובר בחקירה מתנהלת ומטבע הדברים לא נפרט אודותיה. יחד עם זאת נדגיש כי פעולות החקירה לרבות האמור בפנייתך - מבוצעות עפ״י דין ובליווי פרקליט".
קליין חשף בראיון ל"פגוש את העיתונות" בקשת 12 ששודר בשבת האחרונה כי הוא נאלץ להשתמש ב"טלפון של הבת של השכנים" בשל העובדה שמכשירו האישי עדיין מוחזק בידי המשטרה, למרות שחרורו ממעצר הבית.
במקביל להתמשכות החזקת הטלפון, נודע כי במהלך מעצרו, אשתו של קליין לא הייתה בארץ בעקבות פטירת אמה, והוא נאלץ לדאוג לילדיו. "מי יוציא את הילדים?" שאל את השוטרים שעצרו אותו, לדבריו, והם השיבו שמדובר רק במתן עדות למספר שעות. בפועל, שוחרר רק בחצות וסיפר לילדיו ש"עזר למשטרה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו