ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין פנתה הבוקר (רביעי) לעורך הדין עמית חדד בבקשה למתן הבהרות באשר למיוצגיו החשודים בפרשת "קטארגייט", במקביל לייצוג רה"מ בתיקים הפליליים נגדו. אתמול במהלך דיון עלה כי עו"ד חדד, המייצג את אוריך החשוד בפרשה, ייעץ גם לשרוליק איינהורן ששמו נקשר בפרשה, וכן לנתניהו אשר מסר עדות פתוחה.
"ייצוג החשודים והנאשם יחד מעלה חשש לייצוג בניגוד לכללי לשכת עורכי הדין", הוסבר. בוועדה דרשו מעו"ד חדד למסור הבהרות באשר לשתי שאלות שעלו מהייצוג הכפול: מי הם המיוצגים על ידי משרדו של חדד בפרשת "קטאר גייט ובאילו הליכים, ומדוע ייצוג החשודים בפרשה אינו מהווה ניגוד אינטרסים עם ייצוגו של נתניהו.
חדד התבקש להשיב עם ההבהרות הנדרשות עד ליום ראשון בשבוע הבא, 6.4.
בתוך כך, הפרקליטות פנתה ללשכת עורכי הדין בבקשה לעיון חוזר בהחלטת וועדת האתיקה לאפשר לעו"ד חדד לייצג את שלמה פילבר, עד מדינה בתיקי האלפים, בעודו מייצג את ראש הממשלה נתניהו, הנאשם בתיקי האלפים שפילבר העיד נגדו; וגם את יועצי נתניהו יונתן אוריך ועופר גולן בהליך בו הם נאשמים בהטרדת העד פילבר.
״אירועי הימים האחרונים, הכרוכים בעניינם של חלק מן המעורבים בעניין שבנדון, ממחישים עד כמה מורכבת העמדה לפיה יש להתמקד רק ברצון הצר של הצדדים המיוצגים, ומהו פוטנציאל הנזק הממשי להתרחבות תופעת ניגודי האינטרסים, התרופפות אמון הציבור בעורכי הדין המייצגים בערכאות ואף חשש אפשרי לפגיעה בהליכים״, נכתב בבקשה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו