"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חשש להשפעה על עדות נתניהו: הפרקליטות מתנגדת לחלק מהעדים
לטענת הפרקליטות, חוקרים כמו סנ"צ יורם נעמן ורפ"ק רינת סבן שהיו מעורבים בחקירות נתניהו ופילבר, ישפיעו על עדותו אם יעידו במקביל אליו • כמו כן, הפרקליטות דורשת שהגנת רה"מ תסביר מדוע רלוונטית עדותו של ח״כ משה סעדה, סגן ראש מח״ש לשעבר, שלא היה מעורב באירועים בזמן אמת
רה"מ נתניהו נכנס לאולם בית המשפט בעדותו. צילום: תמר מצפי

חשש להשפעה על עדות נתניהו: הפרקליטות מתנגדת לחלק מהעדים

לטענת הפרקליטות, חוקרים כמו סנ"צ יורם נעמן ורפ"ק רינת סבן שהיו מעורבים בחקירות נתניהו ופילבר, ישפיעו על עדותו אם יעידו במקביל אליו • כמו כן, הפרקליטות דורשת שהגנת רה"מ תסביר מדוע רלוונטית עדותו של ח״כ משה סעדה, סגן ראש מח״ש לשעבר, שלא היה מעורב באירועים בזמן אמת

אלינור שירקני-קופמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הפרקליטות הגישה היום (ראשון) התנגדות לחלק מרשימת עדי ההגנה שביקשו עורכי דינו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להעיד במקביל לעדותו.

יום העדות העשירי%2C נתניהו בבית המשפט%2F%2F אלינור שירקני קופמן

כזכור, בשבוע שעבר קבע בית המשפט כי נתניהו יעיד למשך חודשיים רק יומיים בשבוע, ובמקביל לעדותו יישמעו עדי הגנה נוספים. החלטה זו מהווה סטייה מסדרי הדין הפלילי לפיהם בדרך כלל נשמעת גרסתו של הנאשם ורק לאחר מכן נשמעים עדי הגנה נוספים.

בהתאם, ההגנה הגישה ביום חמישי האחרון רשימה של שמונה עדים אותם היא מבקשת להעיד, יום בשבוע, במקביל לעדותו של נתניהו במהלך החודשיים הקרובים. לטענת הפרקליטות, "חלק מעדי ההגנה המוצעים עשויים בהחלט להשפיע על עדותו של נאשם 1 ויש בשמיעת עדותם בשלב זה של ההליך כדי לפגום באותנטיות של גרסתו".

הפרקליטות מציינת בתגובתה כי יש להקפיד הקפדה יתרה שׁשינוי חריג זה של סדרי הדין לא יפגע בבירור האמת, וטוענת כי יש לאפשר רק את העדתם של עדי הגנה שעדותם אינה משיקה כלל לעדותו של נתניהו.

כך למשל, לגבי סנ"צ יורם נעמן, שהיה מחוקריו של נתניהו, נטען כי לנתניהו "היה ממשק ישיר עמו במהלך החקירה, נושא עליו צפוי להעיד בחקירתו הראשית והנגדית".

בדומה, לגבי רפ"ק רינת סבן שחקרה את עד המדינה שלמה פילבר, טוענת הפרקליטות כי נתניהו "צפוי להתייחס לפילבר הן בחקירתו הראשית והן בחקירתו הנגדית, ולמעשה, גם בעדותו עד כה, התייחס לנסיבות חקירתו של פילבר לא אחת".

ח"כ משה סעדה, צילום: אורן בן חקון

בנוסף, ההגנה ביקשה להעיד את ח״כ משה סעדה מהליכוד וסגן ראש מח״ש לשעבר, באשר אליו, ציינה הפרקליטות כי הוא לא היה מעורב באירועים בזמן אמת וביקשה כי ההגנה תציין כיצד עדותו רלוונטית לבירור האשמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...