"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
ביהמ"ש העליון החמיר בעונשם של סוחטי "דמי החסות" מטורעאן
חמזה ונאיף דחלה מערך שיטתי של סחיטה באיומים כלפי תושבים ובעלי עסקים בטורעאן ודרשו תשלומים עבור "הגנה" והתערבו במכירת קרקעות • השופטים גזרו על חמזה דחלה 7 שנות מאסר בפועל ועל אחיו נאיף 6 שנות מאסר, במקום 36 ו-31 חודשים בהתאמה שנגזרו עליהם בבית המשפט המחוזי
בית משפט (אילוסטרציה). צילום: GettyImages

ביהמ"ש העליון החמיר בעונשם של סוחטי "דמי החסות" מטורעאן

חמזה ונאיף דחלה מערך שיטתי של סחיטה באיומים כלפי תושבים ובעלי עסקים בטורעאן ודרשו תשלומים עבור "הגנה" והתערבו במכירת קרקעות • השופטים גזרו על חמזה דחלה 7 שנות מאסר בפועל ועל אחיו נאיף 6 שנות מאסר, במקום 36 ו-31 חודשים בהתאמה שנגזרו עליהם בבית המשפט המחוזי

,עודכן
0השמעה
[object Object]

בית המשפט העליון קיבל את ערעור המדינה והחמיר משמעותית את עונשם של האחים חמזה ונאיף דחלה, שהורשעו בסחיטת דמי חסות מתושבי היישוב טורעאן.

השופט יוסף אלרון, בהסכמת השופטים אלכס שטיין וחאלד כבוב, גזר על חמזה דחלה 7 שנות מאסר בפועל ועל אחיו נאיף 6 שנות מאסר, במקום 36 ו-31 חודשים בהתאמה שנגזרו עליהם בבית המשפט המחוזי.

השופט יוסף אלרון,צילום: אורן בן חקון

על פי כתב האישום המתוקן, השניים ניהלו מסכת עבריינית מתמשכת של סחיטה באיומים והטלת אימה על תושבי היישוב. פעילותם העבריינית כללה איומים על מגוון רחב של קורבנות - החל מבעלי חלקות אדמה, דרך בעלי חנויות אטליז ורפתות, ועד למהנדסים. האחים דחלה התערבו בכל היבט של החיים העסקיים והחברתיים ביישוב, תוך שהם מציגים עצמם כ"אדוני הארץ".

שיטת הפעולה של האחים כללה דרישת תשלומים עבור "שירותי הגנה" שכלל לא היו נחוצים, התערבות במכירת קרקעות ודרישת חלק מרווחי המכירה. לפי פסק הדין, הקורבנות נאלצו להכפיף את רצונם ושלוותם לדרישותיהם הכספיות של המשיבים, שגובו באיומים קשים.

בפסק דינו המנומק, הדגיש השופט אלרון את הצורך בשינוי מגמה בענישה על עבירות מסוג זה. "הגיעה העת להעלאה ממשית של רף הענישה בפועל - למען יראו וייראו", כתב השופט. הוא הוסיף כי בעבירות חמורות של דמי חסות, במיוחד כשמדובר בריבוי עבירות ובמסכת עבריינית מתמשכת ושיטתית, ראוי לגזור עונשי מאסר משמעותיים של עד 10 שנים ואף יותר.

בית המשפט העליון,צילום: אורן בן חקון

החלטת בית המשפט העליון מתכתבת גם עם תיקון מס' 146 לחוק העונשין, שבמסגרתו נוספה עבירה ייעודית וחמורה שעניינה גביית "דמי חסות". התיקון משקף את עמדתו הערכית של המחוקק ביחס לחומרת העבירות הללו ואת הצורך בענישה הולמת ומרתיעה.

בסיכום פסק הדין, כתב השופט אלרון דברים נוקבים: "תושבי היישוב טורעאן מביטים אלינו, זועקים את זעקתם ומבקשים מאיתנו כי נצילם מידם הכבדה של אלו אשר הפכו את החיים ביישובם השלו, למקום שהשלווה והרוגע אינם שוכנים בו יותר". עם זאת, בשל הסדר הטיעון והודאת הנאשמים, ובהתאם לכלל שלפיו ערכאת הערעור אינה ממצה את הדין, הוחלט על החמרה מתונה יותר מהרף המרבי שצוין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו