"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
7 שנות מאסר לשוטר שהורשע בסדרת עבירות מין חמורות
על פי כתב האישום, אביה סטמקאר, ניצל באופן מכוון ומתוחכם את מעמדו כשוטר ואת האמון שהוענק לו, תוך פגיעה מינית בנשים שהיו במצוקה ונזקקו לעזרת המשטרה • הוא הורשע בעבירות אינוס, מעשה מגונה, הטרדה מינית ושיבוש מהלכי חקירה • המחלקה לחקירות שוטרים: "הנאשם פעל בשיטתיות ואף יצר לעצמו זהות בדויה במטרה להסתיר את מעשיו החמורים"
כלא. צילום: Getty Images

7 שנות מאסר לשוטר שהורשע בסדרת עבירות מין חמורות

על פי כתב האישום, אביה סטמקאר, ניצל באופן מכוון ומתוחכם את מעמדו כשוטר ואת האמון שהוענק לו, תוך פגיעה מינית בנשים שהיו במצוקה ונזקקו לעזרת המשטרה • הוא הורשע בעבירות אינוס, מעשה מגונה, הטרדה מינית ושיבוש מהלכי חקירה • המחלקה לחקירות שוטרים: "הנאשם פעל בשיטתיות ואף יצר לעצמו זהות בדויה במטרה להסתיר את מעשיו החמורים"

אלינור שירקני-קופמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר על אביה סטמקאר עונש מאסר של 7 שנים בגין סדרת עבירות מין חמורות שביצע כלפי שלוש נשים שנזקקו לסיוע משטרתי.

על פי כתב האישום המתוקן, סטמקאר ניצל באופן מכוון ומתוחכם את מעמדו כשוטר ואת האמון שהוענק לו, תוך פגיעה מינית בנשים שהיו במצוקה ונזקקו לעזרת המשטרה.

פגע מינית בשלוש נשים (אילוסטרציה), צילום: GettyImages

בשניים מהמקרים, הוא ניצל את סמכותו המקצועית במהלך טיפול ישיר בפניותיהן של הנשים. במקרה השלישי, יצר קשר עם אישה שהכיר במסגרת תפקידו.

במסגרת הסדר טיעון שהתקבל על דעת נפגעות העבירה, הורשע סטמקאר בעבירות חמורות הכוללות אינוס, מעשה מגונה, הטרדה מינית ושיבוש מהלכי חקירה.

המחלקה לחקירות שוטרים הדגישה את חומרת המעשים: "מדובר בניצול מיני של נשים פגיעות על ידי מי שהיה אמון על הגנתן. הנאשם פעל בשיטתיות ואף יצר לעצמו זהות בדויה במטרה להסתיר את מעשיו החמורים".

בגזר הדין צוין כי מדובר ב"מסכת אירועים חמורה" הפוגעת קשות בנשים שחוו קשיים בחייהן ונזקקו לסיוע, תוך הפרה בוטה של האמון הציבורי שהוענק לו כשוטר.

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: מיד עם הפתיחה בחקירה ונוכח חומרת החשדות, השוטר הוצא לחופשה כפויה, ולאחר עריכת שימוע הוחלט לפטרו עוד בדצמבר 2023.
אנו רואים בחומרה רבה כל התנהגות חריגה שלא עומדת בקנה אחד עם נורמות ההתנהגות וערכי הארגון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...