"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נתפסו בנתב"ג לפני שהצטרפו לדאעש: כתב אישום נגד שני תושבי ערערה

עבד אלמהדי גבארין ונעים גבארין יואשמו ניסיון לחברות בארגון טרור וניסיון יציאה מהארץ שלא כדין • במאי 2024, תכננו השניים לצאת לסוריה, דרך טורקיה, ולהצטרף שם לשורות דאעש, ליטול חלק בפעילותו ולהילחם בשורותיו, נגד מי שנתפס בעיניהם ככופר

,עודכן
0השמעה
אנשי דאעש (ארכיון). צילום: אי.פי

פרקליטות המדינה הגישה היום (שני), לבית המשפט השלום בחדרה כתב אישום נגד עבד אלמהדי גבארין ונעים גבארין, תושבי ערערה, בגין ניסיון להצטרף לשורות ארגון הטרור דאעש. השניים מואשמים בניסיון לחברות בארגון טרור וניסיון יציאה מהארץ שלא כדין.

על פי כתב האישום שהגיש עו"ד שרון אדרי, מפרקליטות מחוז חיפה, בין הנאשמים קיימת הכרות מוקדמת, על רקע תפילה משותפת במסגד באום אל פחם בו משמש הנאשם עבד אלמהדי כאימאם.

במהלך חודש מאי 2024, תכננו הנאשמים לצאת לסוריה, דרך טורקיה, ולהצטרף שם לשורות דאעש, ליטול חלק בפעילותו ולהילחם בשורותיו, נגד מי שנתפס בעיניהם ככופר, כגון בני הזרם השיעי.

סרטוני עריפת ראשים, מטווחי ירי וכרטיסים לטורקיה

השניים, כך נטען, צרכו תכנים קיצוניים של "המדינה האיסלאמית", בין היתר, תכנים על אמצעי לחימה ותמונות של הרוגים בלחימה ועריפת ראשים, ואף עלה חשד כי קיימו אימונים גופניים ומטווחי ירי.

מחבלי דאעש לפני הוצאה להורג של חיילים סורים בתדמור (פלמירה). את העיר הם החריבו,צילום: צילום ארכיון

השניים החלו בקשר עם ארגון הטרור לאחר שבתקופה האחרונה פרסמו בדאעש פרסומים שונים המוקדשים להתפשטות הארגון באפריקה תוך קריאה להגירה של לוחמים ותומכים של הארגון ממקומות שונים אל זירת הג'יהאד של אפריקה, שהפכה להיות דומה לזירות של סוריה ועיראק וכן לזירת ג'יהאד מרכזית של הארגון. כאשר אחד המחוזות הקטלניים ביותר של הארגון פעול כיום באזור בורנו שבצפון-מזרח ניגריה.

כפר ערערה בוואדי ערה. תושבי המקום ניסו להצטרף לדאעש,צילום: מישל דוט קום

שני הנאשמים רכשו כרטיסי טיסה לאיסטנבול בטורקיה, הכוללים טיסת קישור דרך אתונה יוון, מבלי שהזמינו כרטיסי טיסה חזור וגם שכרו חדר במלון באיסטנבול. שני הנאשמים תכננו לנסוע לעיר גזיאנטפ שבדרום מזרח המדינה ואשר סמוכה לגבול עם סוריה, ומשם לחצות את הגבול לשטח סוריה.

בתאריך 11 ביוני 2024, נעצרו הנאשמים בנמל התעופה בן גוריון, במהלך הבידוק הביטחוני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר