לאחר החלטת בג"ץ, מבקר המדינה הודיע: "מצפה מהרמטכ"ל לשיתוף פעולה מלא בבדיקת תפקוד הצבא"
מתניהו אנגלמן ימשיך לקיים את בדיקת צה"ל ב-7 באוקטובר, זאת לאחר שבית המשפט העליון דחה בקשה לצו ארעי שימנע את ההתקדמות • משרד מבקר המדינה: "ביקורת המדינה מתבצעת על כלל הדרגים - המדיני, הצבאי והאזרחי"
,עודכן
0השמעה
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, הודיע היום (שני) שהוא מצפה מהרמטכ"ל ומכלל הגורמים המעורבים לשתף פעולה באופן מלא עם ביקורת תפקוד הצבא ב-7 באוקטובר, זאת לאחר שבג"ץ דחה את הבקשה למתן צו ארעי שימנע מלהתקדם בבדיקה.
ממבקר המדינה נמסר: "נוכח החלטת בג"ץ לדחות את הבקשה להוציא צו ארעי כלפי הביקורת בצה"ל, מבקר המדינה מצפה מהרמטכ"ל ומכלל הגורמים המבוקרים להורות לאנשיהם לקיים את החובה המוטלת עליהם מכוח חוק-יסוד מבקר המדינה ולשתף פעולה באופן מלא עם נציגי משרד מבקר המדינה, בדומה לגופי הביטחון האחרים.
כפי שהודיע המבקר אנגלמן, ביקורת המדינה מתבצעת על כלל הדרגים - המדיני, הצבאי והאזרחי. מתכונת הביקורות בצה"ל נקבעה באופן מדורג לאחר שיח של חודשים רבים עם הרמטכ"ל ונקבע מנגנון המתאים להתפתחויות מלחמתיות".
עוד נמסר: "מבקר המדינה מצפה מהרמטכ"ל ומכלל הגורמים המבוקרים להורות לאנשיהם לקיים את החובה המוטלת עליהם מכוח חוק-יסוד מבקר המדינה ולשתף פעולה באופן מלא עם נציגי משרד מבקר המדינה, בדומה לגופי הביטחון האחרים. כפי שהודיע המבקר אנגלמן, ביקורת המדינה מתבצעת על כלל הדרגים - המדיני, הצבאי והאזרחי. מתכונת הביקורות בצה"ל נקבעה באופן מדורג לאחר שיח של חודשים רבים עם הרמטכ"ל ונקבע מנגנון המתאים עצמו להתפתחויות מלחמתיות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו