בן גביר תקף את היועמ"שית - גורמים במשטרה הסתייגו
השר לביטחון לאומי ביקר את גלי בהרב-מיארה בפתח ישיבת סיעת עוצמה יהודית • "מדהים לראות שהיא ואנשיה מגינים על המינויים של הרמטכ"ל, אבל הנחו את המפכ"ל לא למנות" • עוד הוסיף: "דין שבתאי כדין הרמטכ"ל וראש השב"כ, דין המשטרה כדין צה"ל והשב"כ" • גורמים במשטרה הביעו מותר רוח: "שבתאי הוא גיבור ישראל ומפכ״ל מצוין"
"דין שבתאי כדין הרמטכ"ל ": על רקע ההוראה למפכ"ל להימנע ממינוים במשטרה - בן גביר נגד היועמ"שית // ערוץ הכנסת
השר לביטחון לאומי איתמר בן גבירתקף היום (שני) אתהיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארהבפתח ישיבת סיעת עוצמה יהודית. ואמר כי "מדהים לראות שהיא ואנשיה מגינים על המינויים של הרמטכ"ל, אבל הנחו את המפכ"ל לא למנות".
גורמים במשטרה מביעים מורת רוח מדברי השר ומוסרים כי "שבתאי הוא גיבור ישראל ומפכ״ל מצוין. שבתאי מקיים את הנחיות והחלטות הממשלה".
בן גביר: "יש מי שמנסה לתקוע מקלות בגלגלים"
זו אינה הפעם הראשונה שבן גביר מתעמת עם היועצת המשפטית לממשלה. לאחרונה, היועמ"שית הורתה לשבתאי להקפיא מינוי בכירים בארגון. השר בן גביר טוען שמדובר באיפה ואיפה, שלצה"ל נותנים למנות ולמפכ"ל לא. הסיבה, לכך לטענתו, היא סירובה של היועמ"שית לאפשר לו למנות ראש אגף חקירות ומודיעין חדש.
כידוע - ראש אגף חקירות ומודיעין כפוף אומנם פיקודית למפכ"ל, אך הוא מונחה מקצועית על ידי היועצת המשפטית לממשלה.
השר לביטחון לאומי, שתקף כאמור את היועמ"שית בסוגייה, אמר: "לצערי, יש מי שמנסה לתקוע מקלות בגלגלים, יש מי שמנסה ליצור טריז, ואפילו לדאוג שאזרחי ישראל יחזירו נשק".
"הבוקר התבשרתי על עוד עתירה של מירב מיכאלי לבית המשפט העליון בנושא הזה - אבל מה שמדהים זה לא מירב מיכאלי, זה היועצת המשפטית לממשלה, שבמקום לזרוק את העתירות האלה, לדחות אותם על הסף - היא ממשיכה לגרור רגליים ועושה רושם שהיא דווקא מרוצה שיש עתירות נגד איתמר בן גביר".
בן גביר נגד בהרב-מיארה: "המפכ״ל לא מהקבוצה שלה"
בן גביר המשיך: "פשוט מדהים לראות איך היא ואנשיה מגבים את המינויים של הרמטכ״ל אבל הנחו את המפכ״ל באותה נשימה שלא לעשות מינויים. ואני עומד על דברים שאני כל הזמן אומר לה: לא יכול להיות שתהייה כאן איפה ואיפה. לדעתי המדיניות הזו של היועצת המשפטית לממשלה נובעת משתי סיבות".
"אחת הסיבות היא כי המפכ״ל לא מהקבוצה שלה, לא מהמליאה שלהם, הוא לא היה בסיירת מטכ״ל, הוא לא הגיע מהמקום הנכון, קוראים לו שבתאי וכנראה שזה לא באותה דרגה מבחינתם ולא באותו יחס ואופן כמו ראש שב״כ ורמטכ״ל".
הוא הוסיף: "הסיבה השנייה חמורה לא פחות - הם לא רוצים, הם מנסים לעשות הכל כדי שאני לא אמנה את ראש אגף החקירות הבא במשטרה. אני חושב שהתנהלות הזו היא בעייתית". בנוסף, בן גביר דרש מנתניהו להתערב ולהבהיר ליועמ"שית כי "דין שבתאי כדין הרמטכ״ל, כדין ראש השב״כ, דין המשטרה כדין השב״כ".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו