"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
בעקבות חשיפת "ישראל היום"

התנועה לאיכות השלטון נגד "הסכם מירון" של סמוטריץ': "מסכן חיי אדם נוספים"

התנועה פנתה לראש הממשלה וליועמ"שית בדרישה לבחון את ההסכם שמגבש שר האוצר סמוטריץ' בנוגע לקבר רשב"י • "שר האוצר יחתום על הסכם ניהול חדש עם אותם גורמים אשר תחת ניהולם התרחש האסון, אי הפקת הלקחים מהאסון בהתאם להמלצות ועדת החקירה עלול להביא לחזרה של אירוע טרגי נוסף"

,עודכן
0השמעה

רה"מ נתניהו מעיד בוועדת החקירה לאסון מירון || יוני ריקנר

בעקבות חשיפת "ישראל היום", התנועה לאיכות השלטון פנתה היום (רביעי) אל ראש הממשלה נתניהו ואל היועמ"שית גלי בהרב-מיארה לבחינתההסכם שמגבש שר האוצר סמוטריץ'בנוגע לקבר רשב"י במירון ודרישה לפעול כהמלצות ועדת החקירה ולהפקיע את האדמות.

נדרש לבחון את ההסכם, רה"מ בנימין נתניהו (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

בפניית התנועה לאיכות השלטון נכתב כי "נדמה כי על אף מסקנות והמלצות ועדת החקירה לאסון האזרחי החמור והגדול בתולדות המדינה, וכן למרות התנגדות הייעוץ המשפטי לממשלה, נראה כי שר האוצר יקדם הסכם ניהול חדש עם אותם גורמים אשר תחת ניהולם התרחש האסון – ומכאן שאפשרות קיומו של הסכם כזה מסכן חיי אדם נוספים".

"מסכן חיי אדם נוספים", השר בצלאל סמוטריץ',צילום: אורן בן חקון

עוד הוספיה התנועה: "קידומו של הסכם – המנוגד להמלצות ועדת ובניגוד לעמדת הייעוץ המשפטי, מעלה חשש לקיומם של שיקולים זרים אשר אינן ממן העניין. אי הפקת הלקחים מהאסון בהתאם להמלצות ועדת החקירה עלול להביא לחזרה של אירוע טרגי נוסף".

סמוטריץ' כאמור, מתנגד להפקעת האדמות במתחם קבר הרשב"י והעברתן לבעלות המדינה. זאת בניגוד להמלצה של ועדת החקירה לאסון מירון ומבקר המדינה שבחנו את הנושא. סמוטריץ' אמר בדיון כי בכוונתו להסדיר את ניהול המתחם על ידי הגורמים הקיימים כיוון שהוא חושש לאופיו האורתודוקסי של המתחם אם יעבור לבעלות המדינה. השר קרוב לחתימה על הסכם חדש בין המדינה לבעלי ההקדשות בלא מעורבות משרד המשפטים וחרף התנגדות היועצת המשפטית לממשלה.

ח"כ מירב כהן: "ממשלת המחדל, קווים לדמותה: עוד לא יבש הדיו בדו"ח ועדת החקירה הממשלתית לאסון מירון, ושר המגזר מתעקש להבהיר: לא למדתי את הלקח, הפוליטיקה עדיין גוברת על חיי אדם, אמשיך בכל הכוח אל עבר האסון הבא".

ממשלת המחדל, קווים לדמותה:
עוד לא יבש הדיו בדו״ח ועדת החקירה הממשלתית לאסון מירון, ושר המגזר מתעקש להבהיר:
לא למדתי את הלקח,
הפוליטיקה עדיין גוברת על חיי אדם,
אמשיך בכל הכוח אל עבר האסון הבא.https://t.co/j9PAumXDX0

— מירב כהן - Meirav Cohen (@cohen_meirav)March 12, 2024
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר