"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בג"ץ "חוק טבריה": מקורבו של דרעי לא יוכל להתמודד לראשות העירייה
על פי ההצעה, תוסר מחוק הבחירות המקומיות ההגבלה שאינה מאפשרת ליו"ר ועדה ממונה לעמוד לבחירה ברשות המקומית שבה הוא מונה • טענת העותרים היא כי החוק פרסונלי, ונועד לאפשר ליו"ר הוועדה הקרואה בטבריה המקורב לדרעי, בועז יוסף, להתמודד לראשות העיר
הרכב השופטים הדן בתיק. צילום: אורן בן חקון

בג"ץ "חוק טבריה": מקורבו של דרעי לא יוכל להתמודד לראשות העירייה

על פי ההצעה, תוסר מחוק הבחירות המקומיות ההגבלה שאינה מאפשרת ליו"ר ועדה ממונה לעמוד לבחירה ברשות המקומית שבה הוא מונה • טענת העותרים היא כי החוק פרסונלי, ונועד לאפשר ליו"ר הוועדה הקרואה בטבריה המקורב לדרעי, בועז יוסף, להתמודד לראשות העיר

נטעאל בנדל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בית המשפט העליון דן היום (ראשון) בעתירה שהוגשה נגדחוק טבריהעל ידי התנועה לאיכות השלטון והתנועה לטהר המידות. הנשיאה חיות הייתה חלק מהרכב השופטים שכולל גם את השופטים פוגלמן, עמית, סולברג, ברק-ארז, ברון, מינץ, וילנר ושטיין. במהלך הדיון אמרה השופטת חיות השופטת חיות: "החוק נתפר למידותיה של טבריה וחברי הכנסת עצמם אמרו זאת בפה מלא". השופטת ענת ברון הוסיפה: "החוק נתפר למידותיו של אדם אחד שהוא הנהנה היחיד כרגע מהחקיקה".

עמדת השופטים בעניין "חוק טבריה" היא לאמץ את עמדת היועמ"שית ולקבוע שהחוק לא יחול על הבחירות הקרובות, מה שאומר שבועז יוסף לא יוכל להתמודד בבחירות הקרובות בטבריה. יוסף סירב להמלצת השופטים.בתום הדיון בג"ץ קבע פה אחד: מקורבו של דרעי לא יוכל להתמודד בבחירות הקרובות.

"פרסונלי". אסתר חיות, צילום: הרצי שפירא

בתום הדיון נאמר: "הצגנו בפני שופטי בית המשפט העליון את עמדת התנועה (לאיכות השלטון) לגבי התיקון לחוק המושחת הזה, ומצאנו אוזן קשבת לטענותינו. ניכר היה ששופטי בית המשפט עומדים על הבעתיות הרבה שבתיקון לחוק, ודעתם אינם נוחה עם החקיקה הפרסונאלית והרטרואקטיבית הזאת".

מוקדם יותר אמרה הנשיאה חיות: "הייעוץ המשפטי של הכנסת חשב שבגלל הקשיים המאד משמעותיים של שינוי כללי המשחק והפרסונאליות ראוי שיחול רק בבחירות הבאות והח"כים החליטו אחרת באמירה מפורשת שזה נדרש עכשיו בגלל טבריה, זה קצת קשה להצדיק את זה".

על פי הצעת החוק, שזכתה גם לגיבוי הייעוץ המשפטי במשרד הפנים, תוסר מחוק הבחירות המקומיות ההגבלה שאינה מאפשרת ליו"ר ועדה ממונה לעמוד לבחירה ברשות המקומית שבה הוא מונה. ההצעה נולדה לאחר שניסיונות להאריך את תוקף כהונת הוועדה נתקלו במבוי סתום.

עו"ד אילן בומבך, בא כוחו של בועז יוסף (המועמד לראשות העיר), אמר במהלך הדיון: "יוסף לא מקורב לאריה דרעי, לא חבר של דרעי, לא היה בשמחות של דרעי והוא לא בתנועה שלו ולא במפלגה שלו. זה שקוראים לו בועז יוסף לא אומר שהוא קרוב של עובדיה יוסף. דרעי פשוט מעריך אותו".

חיות שאלה במהלך הדיון: "אדוני אומר לנו ברצינות שהוא (יוסף) ראה ב-15 במאי שמניחים את הצעת החוק ותוך 8 ימים קיבל החלטה לעבור לגור בטבריה וגם מימש את זה?". בומבך הגיב: "הוא החליט לבוא ולהציל את טבריה והוא גורף רק שבחים".

יוסף. "הוציא את העיר ממשבר", צילום: יוסי זליגר

חיות: "מגיע לו השבח וההודיה אבל מכאן ועד המטמורפוזה שהוא עובר?" בומבך ענה: "גם היום הוא לא הצהיר שהוא רוצה להתמודד". חיות: "אם הוא לא מועמד אז תגידו את זה". ברק-ארז: אולי זה פתרון החידה. זה יפתור את הדיון שהוא אולי תיאורטי".

על פי הצעת החוק, שזכתה גם לגיבוי הייעוץ המשפטי במשרד הפנים, תוסר מחוק הבחירות המקומיות ההגבלה שאינה מאפשרת ליו"ר ועדה ממונה לעמוד לבחירה ברשות המקומית שבה הוא מונה. ההצעה נולדה לאחר שניסיונות להאריך את תוקף כהונת הוועדה נתקלו במבוי סתום.

בשבוע שהועלתה הצעת החוק, בכנסת אספו חתימות לטובת העברת הצעת החוק שתאפשר לראש הוועדה הקרואה בטבריה, בועז יוסף, להתמודד בבחירות הצפויות לראשות העיר. נוסח ההצעה הסתובב בין ח"כים ללא שם היוזם, אך מי שמזוהה עם היוזמה הוא ח"כ עמית הלוי מהליכוד.

ח"כ עמית הלוי, צילום: אורן בן חקון

ח"כ הלוי אמר על החוק: "צריך לתת לתושבים את הזכות לבחור במועמד הטוב ביותר לדעתם, ובוודאי אין למנוע מהם לבחור במי שהם סבורים שהיטיב איתם והוציא את העיר ממשבר, גם אם עשה זאת כיו"ר ועדה קרואה".

גלי בהרב-מיארה, צילום: אורן בן חקון

היועצת המשפטית לממשלה,גלי בהר-מיארה, הגישה בשבוע שעבר לבג"ץ את עמדתה בעתירות הדורשות לבטל את "חוק טבריה" במידה והוא יחול כבר בבחירות הנוכחיות לרשיות המקמיות שהגיש חה"כ עמית הלוי מהליכוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...