"תן לנו את הכסף או שנחתוך לך את הפנים": בתום חקירת משטרה של חוקרי משטרת מסובים במרחב דן הוגשה הצהרת תובע נגד שני נערים מקרית אונו בגין ביצוע שוד אלים של קשיש בן 77, איומי סכין וגניבה.
ביום שבת שעברה בסמוך לשעה 22:00, התקבל דיווח במוקד 100 של משטרת ישראל בגין שוד ברחוב בסמוך לספורטק בקרית אונו, כאשר החשודים תקפו ושדדו קשיש ונמלטו מהמקום.
צפו: שני נערים שדדו קשיש ואחד מהם אף שדד חנות תכשיטים // קרדיט: דוברות משטרה
עם קבלת הדיווח, שוטרים של משטרת מסובים הגיעו למקום במיידי, פגשו בקורבן, בן 77 וחוקרי משטרה פתחו בחקירה מואצת ומהירה.
מהחקירה הוברר כי בסמוך לאירוע נכנס הקורבן לתוך הקניון בקרית אונו ומשך מהכספומט סכום של 2,100 שקלים החשודים, אשר הבחינו בזה התקרבו לעבר הקשיש ונעמדו צמוד אליו. בהמשך הם עקבו אחר הקשיש שצעד לתחנת האוטובוס, פנו אליו ושאלו אותו לגביי הגעה לערים אחרות באמצעות התחבורה הציבורית.
בתוך כך, הקשיש עלה על האוטובוס ואחריו הנערים החשודים, כאשר אחד מהם התיישב ליד הקשיש והשני מולו. בעת שהקשיש ירד מהאוטובוס בסמוך לספורטק בקרית אונו, הקטינים ירדו בעקבותיו והמשיכו במסע העיקוב אחרי הקשיש.
כאשר הגיע הקשיש לשביל במטרה להגיע לביתו, החשודים נעמדו מולו ודרשו מהקשיש את כספו באומרם: "תן לנו את הכסף או שנחתוך לך את הפנים".
בשלב זה, בשל האיומים ומחשש לחייו, הקשיש הוציא מכיסו את הכסף שמשך קודם לכן מהכספומט בסך של 2,100 שקלים ונתן לחשודים שנמלטו בריצה מהמקום.
במסגרת פעולות חקירה מואצות ואמצעים טכנולוגיים נרחבים של חוקרי תחנת מסובים, בתוך מספר ימים בודדים, שוטרי הנוער בתחנת מסובים, איתרו את החשודים. החשודים, בני 14, 17, מקרית אונו נעצרו לחקירה שבסיומה נכלאו ומעצרם הוארך מעת לעת.
יתרה מכך, במהלך החקירה גילו החוקרים כי הנער בן ה-14 חשוד באירוע נוסף, כבר יום למחרת השוד כאשר בשעות הערב, הגיע החשוד לחנות תכשיטים בקניון בקרית אונו וביקש מהמוכרת שתציג לו צמידים שונים, כאשר במשך דקות ארוכות הוא בחן ומדד אותם.
בהמשך ניצל החשוד את ההזדמנות שנכנסה לקוחה נוספת לחנות והמוכרת התפנתה על מנת לתת לה שירות, נטל הנאשם את צמיד הטניס משובץ יהלומים בשווי 27,000 שקלים שהיה מונח על הדלפק בחנות ונמלט בריצה מהמקום.
בתחילת השבוע הוגשה הצהרת תובע של הפרקליטות בגין שוד, החזקת סכין וגניבה וכן בקשה למעצר עד תום ההליכים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו