לאחר הפרסום ב"ישראל היום" המדינה ביקשה היום (רביעי) בפעם התשיעית מבג"ץ הארכה נוספת בקבלת ההכרעה בנוגע לפינוי מאחז ח'אן אל-אחמר.
"הדרג המדיני נותר איתן בעמדתו לפיה שלטון החוק מחייב לממש את צווי ההריסה במתחם ח'אן אל-אחמר", נכתב בכתב הבקשה. המדינה פירטה כי בשבועות שחלו מאז הקמת הממשלה, נערכה עבודת מטה בשיתוף ראש המל"ל החדש צחי הנגבי, היועץ לביטחון לאומי, נציגי משרד הביטחון, צה"ל, שב"כ, משרדי החוץ והמשפטים ועוד.
"יש בפירוט תהליך העבודה כדי ללמד על המורכבות, הרגישות והחשיבות הרבה שרואים גורמי המדינה בהידרשות לצו על תנאי כמו גם על הימצאותו של הנושא בסדר עדיפות גבוה... בצד זאת, בהינתן מורכבות הסוגיה ורגישותה, העניין הרב בקהילה הבינלאומית והשלכותיה על יחסי החוץ והביטחון של מדינת ישראל בעת הנוכחית, הונחו גורמי המקצוע להשלים את עבודת המטה הנדרשת לשם גיבוש מענה מדויק לצו על תנאי. גיבוש המענה המפורט בסוגיה כה רגישה ומרכבת, מצדיק לעמדת הדרג המדיני מתן שהות נוספת להשלמת עבודת המטה, על מנת שזו תאפשר לגורמי המקצוע להניח בפני הדרג המדיני את מכלול השיקולים".
"אין כל חדש תחת השמש"
זו הפעם התשיעית שהמדינה מבקשת לפנות את המאחז. צווי ההריסה לחאן אל אחמר הוצאו עוד בשנת 2009. במהלך השנים דחה בג"ץ עתירות נגד צווי ההריסה וקבע כי אינו מתערב בשיקול דעת המדינה. לאחר שהצווים לא קוימו עמותת רגבים הגישה עתירה הדורשת לחייב את המדינה לממש את צווי ההריסה. מאז המדינה מגישה בקשות דחייה רבות אשר קוממו את שופטי בג"ץ.
בספטמבר 2020 ביקשה המדינה לדחות את הדיון בעתירת רגבים. השופט סולברג נזף " הבקשה לדחיית מועד הדיון – מביכה" והוסיף כי "מקץ שנתיים ימים – אין כל חדש תחת השמש. על אף שב"כ המדינה טענו לפנינו בעבר על קיומה של דחיפות, ואולי אף בהילות, ביישום החלטותי.
בספטמבר 2021 ביקשה המדינה לדחות את הגשת התגובה שלה. בחודש מרץ 2022 בג"ץ הוציא צו על תנאי המורה למדינה להגיב מדוע אינה מקיימת את צווי ההריסה לחאן אל אחמר. השופטים הביעו ביקורת על הממשלה וכתבו "נוכח בקשות הדחייה התכופות, מקצתן מוצדקות יותר, מרביתן מוצדקות פחות; בשים לב לפרק הזמן הרב שבו העתירה דנן תלויה ועומדת, כמעט שלוש שנים; בהינתן העובדה כי ה'סאגה' הולכת ונמשכת למעשה עוד משנת 2009, אז הוצאו צווי ההריסה"
באוקטובר 2022 שוב נענו השופטים לבקשת המדינה לארכה וכתבו "לנוכח העובדה שהכנסת ה-24 התפזרה לפני גמר תקופת כהונתה, והממשלה המכהנת בעת הזאת היא 'ממשלה יוצאת', אין לנו אלא להעתר לבקשה, חרף חריגותה, ובמידה לא מבוטלת למורת רוחנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו