קיבל שוחד להוציא אנשים מבידוד - ולא יישב במאסר

בית המשפט העליון הקל בעונשו של עובד במוקד טלפוני שדרש ממתקשרים תשלום עבור פטור מבידוד • בהחלטה ציינו השופטים כי הקלו בעונש כדי לא לפגוע במאמצי השיקום והפרנסה של הנאשם

דרש מאזרחים כסף תמורת ביטול חובת הבידוד , יהונתן שאול
דרש מאזרחים כסף תמורת ביטול חובת הבידוד, צילום: יהונתן שאול

בשיא תקופת הקורונה, הגיעו למשטרה דיווחים כי עובד במוקד הטלפוני של משרד הבריאות, שבו מערערים על בידודים בעקבות איכונים דורש מאזרחים כסף תמורת ביטול חובת הבידוד.

נפתחה חקירה, והאדם נתפס ובאמתחתו בשלב זה כבר היו 850 שקלים כספי שוחד, ולא מעט שיחות מתועדות שבהן דרש תשלום כספי מאזרחים שקיבלו פטור מבידוד.

במסגרת הסדר טיעון הוא הודה בקבלה ובבקשה של שוחד. מאחר שאינו בעל עבר פלילי והשתלב בקבוצה טיפולית בשירות המבחן, ניתן תסקיר חיובי ובו המלצה על עבודות לתועלת הציבור ומבחן לשם המשך המאמץ השיקומי. עם זאת, לאור חומרת העבירות הטיל עליו בית המשפט המחוזי בבאר שבע שמונה חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס של 5,000 שקלים.

קיבל את הערעור, בית המשפט העליון, אילוסטרציה, צילום: אורן בן חקון

בעקבות גזר הדין, עו"ד מורן כרמון, ראשת התחום הכלכלי בסנגוריה הציבורית, הגישה ערעור לבית המשפט העליון.

היא ציינה את הרקע לביצוע העבירות מבחינת מעמדו הציבורי המוטל בספק של הלקוח - את הנסיבות שבהן הועסק על ידי חברת קבלן, את ההכשרה החלקית שקיבל ואת היעדר הפיקוח על עבודתו תוך סטייה מהנחיות. עוד הציגה את הזמן הקצר שבו עבד ואת חוסר התחכום שבמעשיו.

הרכב השופטים המיר את עונש המאסר לעבודות שירות והפחית חודשיים מתקופת העונש, כדי לא לפגוע במאמצי השיקום והפרנסה של הנאשם. זאת אף שציינו כי פסק דינו של בית המשפט המחוזי, היה נכון וראוי, והעונש שהושת עליו איזן נכוחה בין שיקולי הענישה, ואף נטה לרף המתון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר