"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

8 שנות מאסר לריקו שירזי

ראש ארגון הפשע הורשע במתן הלוואות, עבירות מס ואיומים • "השתמש באיומי אלימות להשגת תכליתו"

,עודכן
ריקו שירזי // גדעון מרקוביץ' (ארכיון) // ריקו שירזי

תזכורת. צילום: משה בן שמחון

השופט התייחס לעברו הפלילי של שירזי וציין כי פרט לעבירה אחת של סיוע להריגה, עליה נידון לעונש של שבע שנות מאסר, הרי שהתיקים האחרים הסתיימו בעונשים קלים בלבד. בנימוקיו לחומרת העונש הדגיש השופט כי שירזי "השתמש באיומי אלימות להשגת תכליתו".

שירזי, אחד מהנאשמים בפרשת 512, מואשם בשידול לרצח של גיא יחזקאל ובשידול לניסיון רצח של אסי אבוטבול. שירזי ועד המדינה בתיק עשו שימוש בחברות שונות במטרה להסוות את מתן ההלוואות ואת כספי הריבית שהתקבלו בצידן, והמציאו ללווים חשבוניות פיקטיביות בגין החזר ההלוואות והריבית. רישום ההלוואות באמצעות החשבוניות הפיקטיביות היקנה יתרונות הן ללווים והן לנאשם ולעד המדינה, שכן הלווים יכלו להגדיל את ההוצאות המוכרות לצורכי מס הכנסה ולקבל זיכוי בהיקף של סכומי המע"מ.

על עד המדינה כתב השופט ד"ר עודד מודריק, כי הדובר בעבריין מועד, ב"נוכל בעל עומק עברייני". אולם עדותו לא נסתרה בראיה של ממש. עוד קבע השופט, כי ה"השגות שונות שהעלתה הסנגוריה נדחו מפני שלחלק הארי מהן נמצא הסבר משכנע וחלק אחר היה חסר בסיס ובגדר השערות בלבד".

התובע, עו"ד אורי שפיגל, מהמחלקה המשפטית לתיקים מיוחדים ברשות המסים, שניהל את התיק, אמר לאחר מתן הכרעת הדין כי "כתב האישום הוא דוגמה מצוינת לשיתוף פעולה בין רשות המסים והמשטרה במלחמה בפשיעה החמורה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר