"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ניסיון לבצע הפיכה שלטונית בכוח הזרוע": 15 שנות מאסר למחבל שירה בשוטרים במהלך "שומר החומות"

על רקע אמונתו של הנאשם שכוחות הביטחון הישראליים פגעו בקדושת מסגד אל אקצא, החליט הנאשם לפגוע באנשי החוק הישראליים • כשכוחות הביטחון הגיעו לעצרו השליך המחבל לעברם רעפים שאחד מהם פגע בפניו של אחד השוטרים • "מדובר בעבירות מן החמורות בספר החוקים שבוצעו ברצף של יומיים"

, עודכן
0השמעה
התפרעויות במהלך מבצע שומר החומות , מישל דוט קום
התפרעויות במהלך מבצע שומר החומות, צילום: מישל דוט קום

גזר דין של 15 שנות מאסר בפועל נגזרו על הנאשם מוחמד מהדי אגבאריה שהורשע בשורת מעשי טרור, בהם ניסיון לרצח, החזקה ופעילות בנשק, תקיפה וחבלה במהלך "שומר החומות". בנוסף למאסר גזר בית המשפט על הנאשם 51 חודשי מאסר על תנאי ותשלום קנס בגובה 10,000 שקלים.

הנאשם הורשע על ידי בית המשפט המחוזי בחיפה על פי הודאתו בשני אישומים בהם אירועים שהתרחשו בעיצומו של המבצע הצבאי "שומר החומות". על פי האישום הראשון, במשך מספר שנים החזיק הנאשם אקדח, שתי מחסניות וכדורים שלא כדין. במהלך המבצע הצבאי התקהלו רבים בשעת לילה בצומת עין איברהים, הבעירו פחים וצמיגים בכביש ויידו אבנים לעבר שוטרים תוך הפרת הסדר הציבורי באופן שהטיל אימה על הציבור. על רקע אמונתו של הנאשם שכוחות הביטחון הישראליים פגעו בקדושת מסגד אל אקצא, החליט הנאשם לירות בשוטרים ולגרום להם חבלה חמורה.

כוחות משטרה פרוסים ברחבי הערים במהלך מבצע שומר החומות, צילום: סוכנות ג'יני

דקות לאחר מכן הגיע הנאשם למקום התפרעות נוסף שם ירה באקדח מרכבו לעבר השוטרים. על פי האישום השני, אנשי כוחות הביטחון הגיעו סמוך לבית מגוריו של הנאשם כדי לעצור אותו. כשהגיעו לדלת הבית ניגש הנאשם למערום רעפים שהיה על גג הבניין בו הסתתר, כדי להשליך את הרעפים על ראשי אנשי כוחות הביטחון. הנאשם נטל רעף כבד והטיחו לעברם, וזה פגע בראש אחד מאנשי כוחות הביטחון. מיד לאחר מכן הטיח הנאשם מטח רעפים לעבר אנשי כוחות הביטחון.

עו"ד יאיר גויכמן מפרקליטות מחוז חיפה אמר במהלך הדיון: "מדובר בעבירות מן החמורות בספר החוקים שבוצעו ברצף של יומיים; רצף זה מלמד על גמירות דעת מצדו של הנאשם לפגוע בכוחות הביטחון, מה שמלמד כשלעצמו על תפיסת עולם ועל נכונות אקטיבית לפגוע בגוף ובנפש על רקע תפיסה זו".

השופטים: "מעשים מסוג זה אינם אלא מעשי התרסה כלפי המשטר והשלטון", בית משפט, אילוסטרציה, צילום: אורן בן חקון

בהכרעת הדין כתבו השופטים: "בחברה דמוקרטית יש מקום להפגנות, למחאות ולהבעת דעה. דא עקא, שום חברה דמוקרטית לא תוכל לספוג מעשי אלימות כה קשים [...] ומשולחי רסן דוגמת אלו שבוצעו בידי הנאשם שלפנינו". והוסיפו ש"באורח נס, המעשים החמורים אשר בעשייתם הורשע הנאשם שלפנינו, לא גרמו לפגיעה בנפש או לפגיעה חמורה בגוף. דומה, שזו הנסיבה המשמעותית היחידה לקולה הניצבת לזכותו בבואנו לגזור לו עונש. מעשים מסוג זה אינם אלא מעשי התרסה כלפי המשטר והשלטון. הם מהווים ניסיון לבצע הפיכה שלטונית בכוח הזרוע. טעם זה אף הוא מחייב הטלת ענישה מחמירה וכואבת וזוגם כוונת המחוקק עת קבע שמעשים המבוצעים ממניע לאומני או גזעני ראויים לענישה חמורה יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר