בכיר פלשתיני מסר לסוכנות הידיעות AFP כי סבב משא ומתן עקיף בין ישראל לארגון הטרור חמאס ייפתח היום (ראשון) בקטאר, במטרה להגיע להסכם הפסקת אש בעזה ועסקת חטופים.
לדברי הבכיר, "המתווכים הודיעו לחמאס על תחילת סבב המו"מ בדוחא. משלחת חמאס בראשות ח'ליל אל-חיה והצוותים הטכניים נמצאים בדוחא ומוכנים למשא ומתן רציני". הוא הוסיף כי המגעים יתמקדו במנגנוני היישום של ההסכם, שמבוסס על ההצעה האמריקנית המעודכנת. עוד ציין כי חמאס מעוניין להתמקד בהערות שהעביר בנוגע לשיפור מנגנון האספקה, לתהליך הנסיגה של צה"ל בעזה, ולערובות להפסקת אש קבועה.
אותו גורם פלשתיני גילה כי חמאס מעוניין בפתיחת מעבר רפיח לשני הכיוונים עבור נסיעת עזתים והכנסת סיוע.
במקביל, גורם בכיר אישר גם לערוץ הסעודי "א-שרק" כי הסבב יעסוק במנגנוני היישום של ההסכם. לדבריו, חמאס יעסוק בהערות שמסר במטרה "לשפר אותה", והבטיח למתווכים שהוא "מוכן למשא ומתן רציני שיוביל להסכם לעצירת המלחמה באופן קבוע".
מקורות מסרו לערוץ כי צוות המו"מ של חמאס ישהה בחדר אחד, בעוד שהמשלחת הישראלית תשהה בחדר אחר באותו בניין בקטאר. כמו כן, פקידים קטארים ומצרים ינהלו את הסבב על בסיס מנגנון חילופי מסרים תוך ניסיון לסגור פערים.
לדברי המקורות, חמאס מעוניין להביא כמות מספק של סיוע לעזה, שתכלול עד 600 משאיות ביום של מזון, תרופות, אוהלים, קראוונים, דלק וחומרי בניין". גם מקורות אלה אישרו כי חמאס ידרוש לפתוח את מעבר רפיח לשני הכיוונים עבור תנועה של פצועים וחולים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו