מחבלי חמאס ברצועה. צילום: אי.אף.פי

חמאס בהצהרה רשמית: "אנחנו דנים בהצעות שקיבלנו מהמתווכים"

מקורות בחמאס מסרו לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי הארגון בוחן בזהירות את הצעת הפסקת האש ל-60 יום של טראמפ, תוך חשש מ"מלכודת" והעדר טקסט ברור לסיום המלחמה • לטענת המקורות, ההצעה המעודכנת של מתווה וויטקוף לא עומדת בכל דרישות חמאס, במיוחד בנוגע לנסיגה ישראלית מלאה מעזה ולסעיפים הומניטריים מחייבים יותר

ארגון הטרור חמאס הודיע היום (רביעי) בהצהרה רשמית: "המתווכים מנהלים מאמצים מוגברים לגשר על הפער בין הצדדים, להגיע להסכם מסגרת ולהתחיל בסבב משא ומתן רציני. אנחנו פועלים באחריות ומנהלים התייעצויות לאומיות כדי לדון בהצעות שקיבלנו מהמתווכים, במטרה להגיע להסכם שיבטיח את סיום התוקפנות, ישיג את הנסיגה ויספק סיוע לעמנו בעזה".

פעילות כוחות צה"ל בעזה, צילום: דובר צה"ל

מקורות בחמאס מסרו לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי הנהגת ארגון הטרור בוחנת את ההצעה החדשה בעניין הפסקת אש בעזה ל-60 יום, שעליה הכריז נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. לפי המקורות, יש זהירות לגבי הדיונים על ההצעה בגלל מה שמכונה "מלכודת", והערכה כי עדיין אין טקסט ברור בדבר סיום המלחמה.

לדברי המקורות בחמאס, מדובר בהצעה מעודכנת של מתווה וויטקוף, כאשר קטאר ומצרים ניסחו תיקונים על בסיס המגעים האחרונים עם הארגון. הגורמים אמרו כי הנהגת חמאס העבירה את ההצעה לארגוני טרור פלשתיניים אחרים כדי לגבש הסכמה על העמדה.

לטענת המקורות בחמאס, ההצעה החדשה כמו קודמותיה לא עומדת בכל הדרישות של הארגון, וסביר להניח שלאחר בחינה מעמיקה תפורסם תגובה אשר "תשקף את העמדה הפלשתינית הכוללת".

בין היתר טענו בחמאס כי נדרשים סעיפים ברורים בנוגע לנסיגה מעזה וסיום המלחמה. נושא אחר שהעלו המקורות הוא הסעיף ההומניטארי "שאינו כולל היבט מחייב לישראל", והתייחס רק למספר המשאיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...