דיפלומט פלשתיני: זה מספר העזתים שעזבו לחו"ל מתחילת המלחמה

לפי השגריר של הרשות הפלשתינית בקהיר, עשרות אלפים עברו למצרים ומשם למדינות שונות • בתקופת הפסקת האש האחרונה עזבו את עזה לטיפול רפואי כ-5,500 פלשתינים ובני משפחותיהם

תושבים עזתיים מתפנים מג'באליה (ארכיון). צילום: רשתות ערביות

השגריר מטעם הרשות הפלשתינית בקהיר דיאב אללוח אמר היום (רביעי) בראיון לעיתון "אל-קודס" כי רק 110 אלף פלשתינים עזבו את רצועת עזה למדינות שונות בעקבות המלחמה, ולא במסגרת הגירה מרצון. לדבריו, הם פועלים כדי שיוכלו לחזור.

רובם, כ-103 אלף, נכנסו למצרים בתקופה שבין 7 באוקטובר 2023 ל-6 במאי 2025, כך לפי דבריו. הוא ציין כי בהפסקת האש האחרונה, כשהמעבר היה פתוח, עזבו 5,541 עזתים בלבד - חולים, פצועים ובני משפחותיהם. כמה אלפי חולים ופצועים נוספים נקלטו עם המלווים שלהם באיחוד האמירויות, ירדן ומדינות נוספות. זה הנתון המוערך מתחילת המלחמה.

לדברי אללוח, 28 אלף מתוך העוזבים היו בעלי אזרחות כפולה וממילא עבדו בחו"ל. הם שהו בעזה בביקור משפחתי ערב תחילת המלחמה באוקטובר 2023. מעבר לכך, הוא מספר כי מתוך 103 אלף איש שהגיעו למצרים, 28 אלף עברו למדינות אחרות דרכה.

הוא הוסיף כי כ-15 אלף עזתים מתוכם הם פצועים וחולים שעזבו עם המלווים שלהם, ופונו ל-160 בתי חולים במצרים. עוד אמר הדיפלומט הפלשתיני כי במצרים יש 13 אלף סטודנטים פלשתינים ו-23 אלף תלמידים (מתוך המספר הכולל של 103 אלף).

יש לציין כי ביוני 2024, המגזין הסעודי "אל-מג'לה" דיווח על מספר מוערך של כ-200 אלף פלשתינים שעזבו את רצועת עזה מתחילת המלחמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר