"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"פוחד למות": מאחורי החלטת אבו מאזן למנות לעצמו סגן

יו"ר הרשות הפלשתינית הודיע על הבטחתו בפסגה בקהיר בעקבות לחצים ערביים ובינלאומיים • החלטה אחרת לגבי חנינה לפורשי הפת"ח צפויה לסלול את דרכו של מוחמד דחלאן חזרה לזירה • למרות זאת, מסתמן כי המועמד המוביל לתפקיד סגן יו"ר הרש"פ הוא חוסיין א-שייח'

,עודכן
0השמעה
יו"ר הרש"פ אבו מאזן. צילום: רשתות ערביות

התקשורת הערבית דיווחה היום כי החלטתו של יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן למנות לעצמו סגן באה בעקבות לחצים מדיניים של מדינות ערב והקהילה הבינלאומית.לפי הדיווחים, אותם גורמים לחצו על הרשות הפלשתינית לבצע רפורמות ממשיות ברשות, בין היתר על ידי מינוי סגן יו"ר וממשלה בעלי סמכויות נרחבות יותר.

מוחמד דחלאן,צילום: רשתות ערביות

עוד צוין כי קיים חשש לוואקום שלטוני במקרה שאבו מאזן לא יוכל למלא את תפקידו מכל סיבה שהיא. כלומר, במקרה שיו"ר הרשות הפלשתינית בן ה-89 ימות או לא יתפקד בגלל מחלה או תאונה. על רקע זה, מומחה משפטי בשם רשאד תוואם, העריך בשיחה עם העיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי אבו מאזן התכוון לשתי אפשרויות. האופציה הסבירה יותר היא סגן ליו"ר הרשות הפלשתינית. האופציה האחרת היא של סגן נשיא "המדינה הפלשתינית" - גוף עתידי ונפרד לכאורה מהרשות.

כיום אבו מאזן משמש גם כיו"ר הוועד הפועל של אש"ף - שמאגד תחתיו שורה של ארגונים פלשתיניים ואחראי בעיקר לענייני הפזורה. בדבריו בפסגת הליגה הערבית הוא הבטיח שימונה גם סגן לתפקיד זה, כלומר הצפי הוא למנות מעין "יורש". גם באש"ף וגם ברשות הפלשתינית אין ייצוג כלשהו לארגוני הטרור כמו חמאס והג'יהאד האסלאמי. גם המועצה המחוקקת פוזרה על ידי אבו מאזן.

דגל הרשות הפלשתינית (ארכיון),צילום: אי.פי

המומחה המשפטי העריך כי אבו מאזן צפוי להוציא "הכרזה חוקתית" למינוי סגן - אף על פי שהיא לא תהיה חוקתית. הסיבה לכך היא שתפקידים כאלו לא מנוהלים על ידי יו"ר הרשות הפלשתינית עצמו אלא מתקיימים מתוך מקורות לגיטימציה אחרים (למשל, בחירות שלא התקיימו מזה שנים ארוכות). "ברור שאבו מאזן החליט למנות סגן מפחד לריק במצב שימות", אמר המומחה.

במקביל, הודיע אתמול אבו מאזן על חנינה כללית לכל מי שסולק מארגון הפת"ח. בתקשורת הערבית דווח כי בין אלה שנכללים בחנינה נמצא גם מוחמד דחלאן - בכיר פת"ח הגולה שחי בימים אלה באיחוד האמירויות. עוד צוין כי באופן טכני דחלאן יוכל להתמודד על תפקיד סגן יו"ר הרש"פ - אם כי על פניו הסיכויים לכך נמוכים מאוד.

חוסיין א-שייח',צילום: רויטרס

לעומת זאת, נראה שהמועמד המוביל הוא חוסיין א-שייח', שלא מזמן סיים את תפקידו כשר לעניינים אזרחיים, ומכהן בימים אלה בתפקיד מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף. א-שייח' נחשב למקורב מאוד ליו"ר הרשות הפלשתינית ואך התלווה אליו לפסגת הליגה הערבית בקהיר. בישראל הוא דמות מוכרת בגלל תפקידו הקודם, שבמסגרתו יצר קשר עם קצינים בכירים בצה"ל ובכירים אמריקנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר