"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
אבו מאזן הודיע על ביטול המשכורות למשפחות מחבלים
סמכויות תוכניות ההגנה והטיפול הסוציאלי ברשות הועברו ל"מוסד להעצמה פלשתינית", שיספק תוכניות הגנה ורווחה לכל המשפחות הפלשתיניות "הזקוקות לסיוע ללא אפליה" • בחמאס גינו: "החלטה מבישה"
אבו מאזן. צילום: רויטרס

אבו מאזן הודיע על ביטול המשכורות למשפחות מחבלים

סמכויות תוכניות ההגנה והטיפול הסוציאלי ברשות הועברו ל"מוסד להעצמה פלשתינית", שיספק תוכניות הגנה ורווחה לכל המשפחות הפלשתיניות "הזקוקות לסיוע ללא אפליה" • בחמאס גינו: "החלטה מבישה"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן הודיע הערב (שני) על חוק שמבטל סעיפים הכלולים בחוקים ובתקנות הקשורים למערכת התשלום של הקצבאות למשפחות מחבלים, בין אם אסירים ובין אם מחבלים שנהרגו. למעשה, מדובר בביטול ספציפי של המשכורות למשפחות מחבלים לטובת מתן סיוע כספי רוחבי לכלל הפלשתינים שדורשים סיוע.

במסגרת השינויים, הסמכויות של כל תוכניות ההגנה והטיפול הסוציאלי של הרשות הפלשתינית הועברו ל"מוסד להעצמה פלשתינית", אשר ייקח על עצמו את האחריות לספק תוכניות הגנה ורווחה לכל המשפחות הפלשתיניות "הזקוקות לסיוע ללא אפליה". מדובר במוסד שמהווה ישות משפטית עצמאית, שמנוהלת על ידי מועצת נאמנים הממונה על ידי אבו מאזן. אותו ארגון כפוף לפיקוח של מוסדות בינלאומיים "כדי להבטיח שקיפות", כך לפי הודעת הרשות.

על רקע זה, הודיעה הרשות הפלשתינית כי אותו מוסד יבקש לגייס את כל הכספים, המענקים וההקצאות בעקבות המלחמה בעזה. עוד הוסבר כי מדובר במאמץ לחזק את מעמדה של הרשות הפלשתינית מבחינה משפטית, בין היתר על ידי השגת הכרה בינלאומית רחבה יותר והשגת חברות מלאה כמדינה באו"ם.

ברשות הפלשתינית ציינו שיקולים נוספים: "התחשבות באינטרסים" של הרשות, הרצון לחדש תוכניות סיוע בינלאומיות שהוקפאו, היעד לתמוך בתהליך שיקום רצועת עזה והיעד לעצור את ניכויי כספי המסים על ידי ממשלת ישראל.

חמאס תקף בתגובה את הרשות הפלשתינית בעקבות הפסקת הסיוע הישיר למחבלים: "החלטה מבישה שהופכת את הקבוצה הזאת ל'מקרים חברתיים' לאחר שנתנו את היקר להם מכל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו