"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח: חמאס דרש את שחרור מרוואן ברגותי בשלב הראשון בעסקה

בארגון הטרור רוחשים אמון לרב-המרצחים מהפת"ח • עוד דורש חמאס, על פי הדיווח ברשת סקיי ניוז בערבית, לשחרר את רוצח השר רחבעם זאבי ז"ל • בתוך כך, מקרון הצטרף לקריאת המתווכחות לצדדים להגיע להסכם בהקדם: "המלחמה ברצועה חייבת להסתיים"

,עודכן
0השמעה
ישוחרר? ברגותי בכלא הישראלי (ארכיון). צילום: רויטרס

חמאס דורש את שחרורו של האסיר הביטחוני מרואן ברגותי, המרצה מאסרי עולם בכלא הישראלי - ואף בשלב הראשון לעסקת החטופים, כך מסרו מקורות לרשת "סקיי ניוז" בערבית.

על פי אותם מקורות, חמאס דורש את שחרורו של ברגותי, מבכירי הפת"ח, מפני שארגון הטרור משוכנע שהוא לא מסוגל לשוב לשלטון ברצועת עזה ביום שאחרי המלחמה, ורוחש אמון לברגותי כגורם שאפשר למסור לו את השלטון.

שמו של ברגותי כבר עלה בעבר בתקשורת הערבית כאחד המחבלים המרכזיים שחמאס דורש את שחרורם במסגרת עסקת חטופים, זאת לצד אחמד סעדאת - רוצח השר רחבעם זאבי ומזכ"ל החזית העממית, וגם מוסטפא ברגותי - ארכי-טרוריסט של חמאס מיו"ש. השלושה היו גורמים משמעותיים בגל פיגועי הטרור של האינתיפאדה השנייה.

הדיווח על ברגותי מגיע לאחר שביולי פורסם כיגורמים בינלאומיים מקדמים דווקא את המועמדות של בכיר פת"ח הגולה מוחמד דחלאןלמי שיהיה אחראי על הביטחון ברצועת עזה ביום שאחרי המלחמה. מועמד אחר הוא מקורבו של אבו מאזן, ראש המודיעין הכללי ברש"פ מאג'ד פרג'.

כמו כן, הפרסום מגיע שעות לאחר שהמתווכות ארה"ב, מצרים וקטאר קראו לישראל ולחמאס להגיע לכינוס בקהיר או בדוחא, כדי לסגור את הפרטים לעסקת חטופים. בהצהרה משותפת לנשיא ארה"ב ולמנהיגי המדינות נאמר כי "הגיע הזמן להגיע לעסקה".

The war in Gaza must stop.

This must be clear to everyone.

It is crucial for the people of Gaza, for the hostages, and for the stability of the region, which is at stake today.

Full support from France to the American, Egyptian, and Qatari mediators.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron)August 9, 2024

מי שהצטרף היום (שישי) לאותה קריאה הוא נשיא צרפת עמנואל מקרון שכתב בחשבון ה-X: "המלחמה בעזה חייבת להסתיים. זה קריטי לאנשים בעזה, לחטופים וליציבות באזור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר