"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פרשנות

קן הטרור של סג'עייה: סיפורה של השכונה שהפכה לסמל - בשני הצדדים

סיפורה של השכונה שכבר בשנות ה־80 הפכה ל"מגרש משחקים לטרוריסטים מתחילים" • בכירים בחמאס צמחו בשכונה, אך גם מנהיגי הג'יהאד האסלאמי • "הם בעולם משל עצמם", מספרים בעזה

,עודכן
0השמעה

פעילות כוחות צה"ל בסג'עייה // צילום: דובר צה"ל

קן הטרור שצמח בסג'עייה, שנמצאת בחלקה המזרחי של העיר עזה, בקרבת הגבול עם ישראל לא צץ ביום אחד. מדובר בשנים רבות של עבודה אינטנסיבית שהשקיע חמאס בהתבססות צבאית והתחמשות מעל ומתחת לקרקע השכונה. כמות אמצעי הלחימה, הנכסים המבצעיים ורשת המנהרות המסוכנת שנבנתה שם הם עצומים, אבל זה רחוק מלהיות רק עניין של יכולת צבאיות.

פעילי הטרור של סג'עייה גדלו בשכונה שיש שיאמרו שנחשבת לקשה ביותר בעיר עזה. אם צריך קנה מידה להשוואה, אפשר להסתכל על מחנה הפליטים ג'נין ולקבל מעט מושג ממה עשוי ה-DNA של הטרוריסטים שצמחו בסג'עייה, ואשר נלחמים בשטח בעיקשות מול הכוחות המתמרנים.

"הסבלנות של תושבי סג'עייה היא בלתי נגמרת". לוחמי צה"ל בשכונה,צילום: יוסי זליגר

"זה זן קשה מאוד. הצעירים של סג'עייה שחברים בהתנגדות, ובכלל הפעילים והמפקדים שם עקשנים ברמה קיצונית", מסבירים בעזה. "יש להם ראש אחר. הם הולכים עד הסוף ולא מתחשבים בכלום. הסבלנות שלהם היא בלתי נגמרת. שום דבר לא מעניין אותם ולא מזיז אותם ממה שהם חושבים ועושים. אי אפשר להשפיע עליהם בקלות, הם בעולם משל עצמם". כך מתאר תושב שכונת רימאל בעיר עזה, שבינתיים ירד לדרום הרצועה.

המג"דים של חמאס שצמחו בסג'עייה

סג'עייה היא אחד המעוזים החשובים ביותר של חמאס. אחמד ג'עברי, רמטכ"ל חמאס שחוסל בידי ישראל לפני 11 שנים, נולד וגדל בה. כך גם חבר ההנהגה המדינית של הארגון, רווחי מושתהא, ובכירים נוספים. רק לפני כשבועיים הודיעה ישראל כי חיסלה את ווסאם פרחאת, מג"ד סג'עייה של חמאס. גם המפקד החדש שנכנס לנעליו, עמאד קריקע, סוכל מהאוויר לפני כמה ימים.

תיעוד: חיסול המחבל ויסאם פרחאת // צילום: דובר צה"ל

לאחר מכן עלו מהר מאוד "קולות נקמה" מעזה. בארגוני הטרור ניצלו את תוצאות האירוע הטרגי בשכונה בו נהרגו מפקדים וחיילים ישראלים על מנת ליצור משוואה לפיה: "חיסלתם לנו מג"ד, גם אנחנו חיסלנו לכם".

גם מחבלים מהג'יהאד האסלאמי פעילים בשכונת הטרור העזתית, שממוקמת בחלקה על גבעה, במה שהקנה לה "חשיבות אסטרטגית". ב"בורסת השמות" של מפקדי הג'יהאד שיצאו משם ניתן למנות את רמדאן שלח, ממייסדי הארגון, ואת בהאא' אבו אלעטא שחוסל בשנת 2019.

כבר בשנות ה־80 הפכה השכונה ל"מגרש משחקים לטרוריסטים מתחילים". אנשי חמאס וג'יהאד אסלאמי פתחו בפעולות מזוינות נגד צה"ל ששלט ברצועה וחוליות צבאיות חדשות קמו בה. התארגנויות צבאיות של פתח' אף הן התאמנו ברחובות, בסמטאות, ובשטח בנוי. התקריות החמושות היו אז מעטות יחסית אבל זו היתה התחלת פעילויות הטרור המאורגנות שיבואו אחר כך.

מנהיג הג'יהאד האסלאמי רמדאן שלח,צילום: רויטרס

הפלשתינים אוהבים להתגאות בשמה של השכונה, "שג'אע" בערבית שמשמעו "אמיץ". אחרים דווקא יפליגו להיסטוריה ויזכירו את הלוחם המוסלמי שג'אע א־דין אלכורדי, שנהרג בקרבות נגד הצלבנים בעזה, כאירוע שהצמיח את האתוס הפלשתיני סביב סג'עייה כשכונה לוחמת.

השכונה פרצה לתודעת הציבור הישראלי בעקבות התקרית שבה נשבה סמ"ר אורון שאול במהלך מבצע צוק איתן, אך בכל סבבי ההסלמה היא שימשה קו הגנה קדמי של חמאס. נשקים ואמצעי לחימה נמצאים בבתים עצמם ופעילי הטרור אפילו לא מתאמצים להסליק אותם, וזאת מתוך מטרה לאפשר למי שיבואו אחריהם למצוא במהירות נשק ללחימה בשטח מול הצבא. גם פעילי טרור מגדודי חללי אל־אקצא של פתח' נוכחים בה, נוסף לחמושים מפלגים אחרים קטנים יותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר